Gamescom 2016: Detroit Become Human

detroit become human gamescom

De redactie vertoeft deze week op Gamescom en de start die wij gisteren gemaakt hebben was allerminst onaardig. De ontwikkelaars van Heavy Rain en Beyond Two Souls zijn bezig met een nieuwe titel: Detroit: Become Human. We mochten een kijkje nemen en zijn onder de indruk!

In een bijna twee uur durende showcase werd aan ons door Sony drie titels gepresenteerd: Days GoneDetroit en Horizon Zero Dawn. Over Days Gone en Horizon zullen wij later op de dag een artikel plaatsen. Houd de site dus in de gaten!

De showcase vond plaats in een theaterachtige ruimte. We mochten plaatsnemen op de houten balken zonder leuning en ik wist het direct: na deze presentatie heb ik last van mijn rug. De presentatie van Quantum Dreams Detroit was echter zó indrukwekkend, dat ik het gezeur van mijn onderrug de gehele showcase heb kunnen negeren.

Achtergrond

De game speelt zich in de nabije toekomst af in de stad Detroit. De maatschappij is verdeeld in mensen en androids. Androids zijn robots die precies op mensen lijken. Ze zijn echter geen mensen en worden in de maatschappij daardoor ook behandeld als objecten. Sommige androids worden echter als ´devious´ gezien, omdat ze emoties beginnen te vertonen. Het is aan vier hoofdpersonen de taak om het mysterie rond de androids op te lossen.

Net zoals in Heavy Rain neem je controle over vier personages. Elk personage heeft eigen abilities, eigen interface en een eigen background story. Je speelt de game vanuit verschillende invalshoeken en je zult weer veel morele keuzes moeten maken. Ook de controls lijken heel erg op de controls in Heavy Rain.

Gameplay

In deze demo hebben wij kennis gemaakt met Connor. Connor is een android die werkzaam is bij de politie en voor een missie een meisje moet redden dat gegijzeld is door een devious android. Deze scene is ook op de E3 te zien geweest. De developer, die ons de demo toonde, liet ons zien hoe je de game kon spelen. Connor moest op zoek naar aanwijzingen om de android ervan te overtuigen het meisje te laten gaan. Connor´s interface gaf aan dat er 60% kans was om het meisje te redden. Dit lukte aan het eind van de scene echter niet.

Vervolgens speelde de developer de scene opnieuw. Hij toonde ons andere manieren om de game te spelen. Hij zocht naar meer aanwijzingen en de kans om de missie te laten slagen was 97%. De missie slaagde ook, maar niet zonder nare gevolgen…

detroit become human hostage scene e3 demo

Zoals we gewend zijn van Quantum Dream, hebben de keuzes die de characters in de game maken invloed op het verloop van het verhaal. De hele showcase was bijzonder spannend en hield mij op het puntje van de houten balk. Personages waren erg levendig, al konden de animaties van de gezichten meer emotie bevatten. De voice acting was echter van top niveau.

We zijn benieuwd naar hoe de game vordert. Wat we vandaag geproefd hebben, smaakte echter al naar meer. Er is helaas nog geen releasedatum van Detroit: Become Human bekend. 2016 zal de game echter niet halen.

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek