Gamescom 2016: Dishonored 2

dishonored 2 emily

Na het succes van de stealth game Dishonored, komen Bethesda en Arkane Studios met een vervolg; Dishonored 2. De game was te zien op Gamescom en wij hebben een presentatie ervan mogen bijwonen.

Het verhaal speelt zich 15 jaar na de gebeurtenissen van Dishonored af. Hoofdpersoon uit deel 1, Corvo, zal wederom een speelbaar personage zijn. De presentatie legde echter de focus op een tweede speelbaar personage: Emily Kaldwin. Emily is de eerste troonopvolger in deel 1 en is in het begin van de game te zien als een jong meisje, dat voor het eerst hoofdpersoon Corvo groet.

In de showcase zagen we een aantal moves van Emily. Een van haar abilities is shadow walk, waarmee ze ongezien een aantal enemies op snelle wijze kan doden met haar mes. Dit kan op klaarlichte dag. Een andere ability toont hoe Emily targets plaatst op een aantal enemies en deze in één keer kan afmaken. De toevoeging van Emily is een interessante keuze en zal de replay value van de game zeker goed doen.

De vooraf-opgenomen demo toont vette actie, met rondvliegende ledematen en soepele kills. Tel hier een prachtige omgeving bij op en je hebt een interessante game voor je liggen. Of toch niet?

Klaar voor verkoop?

De demo die wij te zien kregen stikte van de schoonheidsfoutjes. Frame drops, slome A.I. en glitches in gameplay én cutscenes bevestigen dat de game verre van af is. De game verschijnt echter al in november, dus hopelijk is het niet zo dat aan al deze punten nog gewerkt moet worden. Ik hoop echter dat met name de frame drops en glitches gefixt zullen zijn zodra de game de verkoop in gaat. Het zou zonde zijn van de makers om de game onvoldoende te polijsten, alleen zodat de deadline voor de kerst gehaald kan worden.

Ik ben benieuwd naar het eindresultaat van de game. Van wat we gezien hebben op Gamescom, heeft dit vervolg op Dishonored veel potentie, maar alleen als de makers het ook écht willen.

Dishonored 2 verschijnt op 11 november 2016 voor PC, PS4 en Xbox One.

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek