Gamescom 2016: Dragon Ball Xenoverse 2

Dragon Ball Xenoverse 2

CHA-LA, HEAD CHALA! Jazeker, Dragon Ball Xenoverse is terug met een tweede deel, Xenoverse 2. Wij hebben op Gamescom een boel nieuwe informatie gekregen van de game. Lees hier alles wat jij moet weten over de presentatie die wij gezien hebben.

Dit tweede deel voelde direct als een flinke verbetering met alle nieuwe dingen die het zal gaan bieden. Ookal verschijnt de game pas in oktober, ik kan nu al niet wachten mijn handen om de controller te leggen. Er viel vrij weinig te klagen, gezien het feit dat de developers echt hebben geluisterd naar de feedback van fans.

Hiermee zeg ik natuurlijk niet dat de eerste game slecht was, ver van! Maar hier beneden kun je lezen wat er allemaal fris en nieuw is, wat er verbeterd is en wat nog mogelijkheden kunnen zijn.

Dragon Ball Xenoverse 2

Nieuwe features, enemies en personages

Allereerst wil ik het hebben over een volledige nieuwe functie, iets voor de echte elite spelers. Deze zullen erg blij zijn met deze nieuwe feature. Expert Missions! Vergeleken met het ”raiden” in MMORPG games, zijn deze Expert Missions erg uitdagend. Je speelt in een team van zes man, inclusief jijzelf. Ze zullen dan ook het uiterste van je verwachten. Als voorbeeld kregen wij een tutorial hiervan te zien.

Er zijn speciale enemies gemaakt voor de Expert Missions. Wij kregen als eerste een Big Ape te zien. Deze Ape deed al superveel damage van zichzelf, maar er was nog een bepaalde mechanic die ervoor zorgde dat één of meerdere van jouw team naar een andere dimensie teleporteerde. Dit terwijl de rest van je team dus zonder jou tegen die Ape moet blijven vechten. Het team kan ervoor kiezen om jou te redden door jou in de echte wereld te verslaan. In de tussentijd zit jij zelf vast in je ”mind”. Je vecht daar tegen een kloon van jezelf, versla deze en je kunt je vrienden weer helpen met het bevechten van de boss.

De tweede mechanic was ook erg tof. Ook weer één of meerdere van jouw team worden weggestuurd naar een andere dimensie, terwijl de rest tegen de echte boss vecht. Maar ditmaal kom je te vechten tegen een random enemy. Dit kan verschillen van Saibamen tot Nappa, of Vegeta. Deze Expert Missions zullen de game veel goeds doen naar mijn mening.

Dragon Ball Xenoverse 2

Er komen een aantal nieuwe personages in de game en degene die wij mochten bekijken was een ”evil” versie van Vegeta, die je hierboven kunt zien. Ook komen er meer costumes in de game. Xenoverse 2 zal eindelijk gaan lopen op 60FPS, iets waar veel fans om gevraagd hebben. Ook zijn de graphics flink opgekrikt en dit valt te zien!

Omgeving

Gebieden zullen nu nog breekbaarder zijn dan voorheen, veel schade zal blijvend te zien zijn en de fight in jou voor- of nadeel kunnen veranderen. Er komt ook een nieuwe capital city. Deze zal zeven keer groter zijn dan de vorige. Maar iets vaar velen opgelucht over zullen zijn is het feit dat je kunt vliegen in deze capital! Dit is iets wat in het eerste deel aardig wat tijd kostte.

De speelbare rassen zullen nu nog een stapje verder gaan. Super Saiyan 3 voor de Saiya-jin! Een Golden Freezer vorm en nog veel meer!

Combat

Last but not least, de combat! Er zijn veel verbeteringen tegenover Xenoverse 1. Er is nu een dash die jou sneller naar de vijand zal brengen. Teleporten wordt nu onderhouden door een stabiele Stamina bar. Je kunt de enemy´s Stamina flink verlagen met een Break attack. Over het algemeen voelde de combat sneller, vloeiender en stabieler dan voorheen.

Voordat je gaat, bekijk nog even de trailer van Dragon Ball Xenoverse 2, die gisteren tijdens Gamescom voor het eerst getoond hebt.

Xenoverse 2 ziet er nu al vele malen beter uit dan de eerste. We konden ook een figurine zien die bij de collector’s edition gaat komen. Hierover volgt info in een volgend nieuwsberichtje! De game zal 25 oktober verschijnen voor op de Playstation 4, Xbox One en PC.

Tags

Over: Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Azari, aka Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek