Gamescom 2016: Gwent, The Witcher Card Game

Gwent staat bekend als een mini-game in The Witcher 3. Dankzij een hoge vraag naar een standalone game van de feature, komt deze eraan! Wij hebben op Gamescom mogen kijken naar een presentatie en tevens ook de game mogen spelen. Lees hier wat de game precies in zal gaan houden.

Allereerst zal ik een hele boel fans blij gaan maken met het feit dat de game free to play zal zijn! Ook hebben de devs specifiek gezegd dat er geen pay to win elementen in de game zullen zitten. De enige cash-shop items die je kunt komen zijn cosmetics voor je kaarten, zoals Premium Kaarten. Deze hebben 3D-achtige effecten en animaties. Gwent zal 25 oktober 2016 in open beta gaan en daarvoor kun je je hier inschrijven!

Gwent was waarschijnlijk één van de hoogtepunten van Gamescom voor mij. Het is niet te vergelijken met Hearthstone of The Elder Scrolls: Legends. Lees hier beneden waarom!

Gwent: The Witcher Card Game

Gwent zoal wij hem kennen van The Witcher 3.

 

Gwent: The Witcher Card Game

Gwent, de nieuwe standalone versie!

 

Gwent gaat volledig om punten. Strategisch spelen en bluffen zal in jouw voordeel komen te staan. De enige resource in deze game zijn je kaarten zelf. Je hebt dus geen mana of health. Dit is iets wat de game erg uniek maakt! Mensen dachten ook dat de standalone game er hetzelfde uit zou gaan zien als de mini-game die wij allemaal kennen, maar de graphics zijn helemaal vanaf de bodem opnieuw gemaakt.

Niet alleen de graphics, maar ook de gameplay zelf is helemaal weder opgebouwd. In de mini-game van The Witcher 3 had je natuurlijk altijd wel een voordeel en waren veel kaarten unbalanced of overpowered. Vandaar dat de developers vanaf de basis opnieuw zijn begonnen met het uitbalanceren van de kaarten.

Story mode

Gwent: The Witcher Card Game

Een kaart uit de Story Mode.

De game zal niet alleen een multiplayer krijgen, maar ook een story mode. In deze story mode moet je de wereld ontdekken en word je hiervoor beloond. Alles wat je ontdekt kan een nieuwe kaart of een leuke match betekenen. Alle keuzes die jij maakt in deze single player zullen effect hebben op de wereld en op gameplay. Net als in The Witcher, heeft elke keuze die jij maakt een impact op de wereld.

Het fijne aan Gwent is dat elk potje zich anders uit kan en zal gaan stippelen. Je kunt ervoor kiezen om de eerste ronde te verliezen, zodat je in de tweede en derde ronde de beste kaarten kunt gebruiken. Hoe jij het aan gaat pakken, ligt volledig aan jezelf, dus wees slim!

Gwent ziet er daadwerkelijk adembenemend uit, grafisch gezien en gameplay gezien. Ik heb een potje of twee mogen spelen en kan jullie zeggen dat de game nu al fantastisch werkt. Wij kregen kaartensets die al gemaakt waren door de developers speciaal voor Gamescom. Maar het is ook mogelijk om een volledig eigen deck te creëren, met bepaalde regels en restrictions. Verder vond ik het gebruik van weather en effect cards echt super werken. Zeker een aanrader, dus als je hem wilt proberen, dan kan dit vanaf oktober!

Niet alleen de game zelf was tof, maar ook de booth waarin wij als pers moesten wachten op de voorstelling was verrassend mooi in elkaar gezet. Daar horen natuurlijk ook foto’s bij, bekijk deze hier beneden.

Gwent The Booth

Gwent The Booth

Gwent The Booth

Tags

Over: Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Azari, aka Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek