Gamescom 2016: Pro Evolution Soccer

Pro Evolution Soccer

Tijdens Gamescom heb ik helaas geen FIFA 17 kunnen uitproberen. Wel heb ik even een tijdje gespeeld met de 2017 versie van Pro Evolution Soccer. Wat ik ervan heb gezien, heeft mij aardig verrast.

Pro Evolution Soccer heeft het de laatste jaren lastig gehad tegen het grote FIFA. De verkoopaantallen zijn eigenlijk niet te vergelijken met elkaar, terwijl iedereen er wel over uit is dat Pro Evolution Soccer de mooiere game is van de twee.

Lastig

Voor iemand die alleen maar FIFA speelt zul je het gegarandeerd de eerste potjes PES lastig hebben. Je zult zonder twijfel veel verliezen en dit komt omdat PES een heel ander soort manier van spelen zoekt als FIFA. Je moet echt een opening in de defensie vinden en goed opbouwen, want je tegenstanders zijn sterk.

Elk jaar een mooiere Pro Evolution Soccer

Pro Evolution Soccer

Grafisch is PES de duidelijke winnaar van de twee. Maar ook dit jaar weer weten zij toch hunzelf weer te overtreffen. De animaties zijn beter dan vorige delen en de graphics zien er nog mooier uit. Ook zijn de doelmannen beter geworden, iets dat zeker nodig was voor het spel.

Slimme tegenstander

Nieuw in deze PES is dat de tegenstander jouw manier van spelen leert en zich hierop ook aanpast. Wanneer de bal steeds via links wordt voorgezet kun je dus verwachten dat hier op ingespeeld gaat worden door de AI. Het zijn dit soort zaken waar voetbalgamers op zitten te wachten om het genre naar een nieuw niveau te tillen. Hoe dit in de praktijk werkt is natuurlijk afwachten, maar Konami is dus zeker bezig om dit een serieus onderdeel van het spel te laten worden.

PES 17 verschijnt 15 september op PC, PS3, PS4, Xbox 360 en Xbox One.

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek