Gamescom 2016: Scalebound

Gamescom is nog steeds aan de gang en een game waar ondergetekende enorm naar uitkeek was Scalebound. We zijn bij een presentatie geweest over deze game en hebben een hoop nieuwe informatie gekregen.

Door Scalebound director Hideki Kamiya zelf werden wij begroet tijdens de presentatie. Tezamen met een vertaler werden nieuwe features getoond in de game. Degene die het meest werd uitgelicht was de Dragon Link feature.

Er werd uitgelegd dat er drie verschillende type draken zijn, welk jij kan aanpassen. Elke draak kun je bepaalde eigenschappen meegeven waardoor de ene draak sneller is als de ander, maar bijvoorbeeld minder krachtige aanvallen doet. Deze draken kun je erna zelfs nog meer aanpassen naar wens door vijanden die verslagen worden. Deze vijanden geven je vervolgens een beloning. Ze wisten ons te vertellen dat er zoveel mogelijkheden zijn in het spel dat de kans erg groot is dat heel veel mensen een ander type draak heeft.

Dragon Link

2916147-scalebound-gamescom-2015-02-jpg

Tijdens de presentatie werd de meeste tijd besteed aan Dragon Link. Als speler kun jij ervoor kiezen om de draak door een AI te laten besturen, of controle over hem nemen. Je kunt dan met de draak verbinden en vanaf de speler de draak besturen. De feature zorgt voor een enorme hoop aan nieuwe mogelijkheden. Wanneer de speler Dragon Link gebruikt is hij in een kwetsbare staat en dus kan hij makkelijk worden aangevallen, het is dus niet zo dat je altijd deze kracht zonder negatieve gevolgen kan gebruiken. De feature gaat simpel te besturen zijn met een enkele knop. Ook werd ons verteld dat er cross play is tussen de PC en Xbox One versie.

Scalebound

Scalebound vind ik persoonlijk misschien wel Platinum Games haar meest ambitieuze project tot nu toe. Het spel zag er enorm goed uit op het beeld en er lijkt ontzettend veel content te zijn voor deze game. De game ligt volgens Kamiya een beetje tussen Bayonetta en Okami qua moeilijkheid en ook biedt de game voor de speler zelf manieren om het lastiger te maken. Zelf ben ik ontzettend blij dat deze game compleet begint aan te voelen en hierdoor heb ik ook zeker vertrouwen erin dat Platinum Games het weer voor elkaar krijgt om een fantastische game ervaring te bieden.

Scalebound komt in 2017 uit voor de Xbox One en de PC.

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek