Gamescom 2016: Shiness

Zoals jullie al door hebben ondertussen, zijn wij op Gamescom 2016 te vinden! Wij willen dus ook zoveel mogelijk games testen om jullie een indruk te geven. Daarbij proberen we zoveel mogelijk nieuwe informatie uit deze games te halen. Ditmaal gaan we het hebben over de action RPG Shiness.

Shiness is voor veel mensen nog een onbekende naam. De game is gemaakt door een Franse studio genaamd Enigami. Er is geld voor deze game opgebracht door Kickstarterprojecten, waar de game ook een naam begon te krijgen. Wij hebben dus een early version van de game gespeeld om jullie te laten weten hoe de game werkt en natuurlijk een mening te geven. Omdat veel mensen dus niet bekend zijn met de titel, is hier een trailer:

Natuurlijk heb ik er rekening mee gehouden dat de game nog ver van af is, en we maar een kleine tien minuutjes konden spelen. De game valt onder het action RPG genre, maar heeft een bepaalde fighting game sfeer aan zich hangen. Na elk gevecht krijg je een ranking en dit is één van de mindere dingen. Niet omdat een ranking zo slecht is, maar meer omdat je het na elk gevecht krijgt, in plaats van na een heel level of een save.

Maar, de game laat veel originele dingen zien. Eén daarvan is de taal die gesproken wordt. Omdat de game natuurlijk een Anime sfeertje heeft en de developers Frans zijn, spreekt het een beetje voor zich, zou je zeggen althans. Echter, de taal die in-game gesproken wordt is een mix van Frans, Japans, Arabisch en nog meer talen. Het klinkt soms een beetje raar, maar deze benadering is ook heel erg leuk.

Je volgt Chado en zijn vrienden op een avontuur en probeert conflicten op te lossen die in het land zorgen voor een flinke corruptie en een boel oproer. Chado kan communiceren met een magisch ras genaamd de Shiness. Wij konden alleen spelen als Chado, maar in de uiteindelijke game kun je als meerdere characters spelen en ze zelfs combineren om puzzels op te lossen. Eén van die aangekondigde personages is Poky.

Shiness Poky Chado Combat

De combat in de game voelt in het begin erg simpel, maar ik hoop dat dit in de uiteindelijke game wel meer gaat werken met combo’s en speciale attacks die het uiterste uit je vingers halen. Hoewel de combat wel leuk is, kun je helaas maar tegen één enemy tegelijk vechten gedurende de gehele game. Als je dus een groep monsters ziet, moet je ze één voor één in een instanced area verslaan, voordat je verder kunt.

De cinematics die wij te zien kregen in de demo die wij mochten spelen waren geanimeerd als een soort van comic, alsof je Batman leest. Persoonlijk vond ik dit heel tof, maar voor wat in de trailers te zien is, zal de game ook daadwerkelijke cinematics gaan bevatten!

Om een laatste oordeel te geven van hoe ik het spel in zijn huidige staat vind: het heeft nog veel werk en polishing nodig. Grafisch ziet de game er goed uit en brengt het die Anime sfeer die de makers in gedachten hadden. Ik ben erg benieuwd naar hoe de game in zijn ”final state” zal gaan zijn!

Shiness heeft nog geen officiële release date, maar staat gepland om nog dit jaar uit te gaan komen. Lijkt de game jou tof? Houdt dan zeker weten onze website even in de gaten!

Tags

Over: Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Azari, aka Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek