Gamescom 2016: South Park: The Fractured But Whole

South Park: The Fractured But Whole

Scheten, gevloek en geweld. Iets waar South Park goed in is, is humor aan de man brengen, het liefst op de grofste manieren mogelijk. Eerder verscheen het eerste deel van South Park de video game, genaamd The Stick of Truth. Nu is het tijd voor deel twee: The Fractured But Whole.

Natuurlijk was de game ook te vinden op Gamescom en hebben wij wat leuke informatie voor jullie gevangen. Wij kregen een stream van de game te zien die een hoop liet zien. Iets wat deze game goed doet en tevens uniek maakt, is dat het net lijkt of je daadwerkelijk een South Park aflevering aan het bekijken bent. Maar dan bepaal jij een beetje wat er gebeurt.

De game zit vol met grove humor en dit is wat mensen ook willen zien als ze denken aan South Park. Alhoewel veel grappen in het spel echt wel te achterhalen waren, kon ik het niet laten om me kapot te lachen. Op naar gameplay!

Gameplay

Zoals ik al zei, het is net alsof je in een aflevering zit. Dit is waarschijnlijk wel het leukste aspect van de game. Het verhaal achter de game is als volgt: jij bent nieuw in het dorp, en wilt graag bij the cool kids horen. Het thema draait om superhelden en er worden ook veel grappen gemaakt richting Marvel en DC. De cool kids zijn natuurlijk Coon and Friends, die we kennen uit een aantal South Park afleveringen. In de demo die wij te zien kregen, moest jij kiezen welke ”class” jij wilde zijn. Je had bijvoorbeeld een class gebaseerd op The Flash, die natuurlijk werkt met snelheid en damage doen. Maar je hebt ook tank en support classes.

Elke class is gebaseerd op superhelden uit het Marvel of DC universum. In de demo kreeg je een stukje te zien dat na is gebootst uit Civil War, een nieuwe Marvel film. Natuurlijk is het meer een parody, dan daadwerkelijk iets serieus. Het combatsysteem is daarentegen strategisch uitgewerkt, en zal niet gauw vervelen. Het is bijna alsof je een bordspel speelt, maar dan met meer scheten.

Verder werden er niet veel nieuwe dingen op het scherm gezet. IGN heeft de volledige Gamescom stream te pakken gekregen en online gezet, mocht je hem willen zien, bekijk hem dan hier beneden.

South Park: The Fractured But Whole verschijnt op 6 december 2016 voor de Playstation 4, Xbox One en Windows.

Tags

Over: Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Azari, aka Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek