Gamescom 2016: Tekken 7

tekken 7

De populairste fighter van de afgelopen twee decennia is begonnen aan haar zevende deel. Tekken 7 was speelbaar op Gamescom en zal begin 2017 te koop zijn. De game is al een tijdje te spelen in arcadehallen.

De essentie van Tekken is na 20 jaar nog steeds hetzelfde: blijf damage doen aan je tegenstander totdat zijn levensbalk op is. Door gebruik van combo´s, of hersenloos button bashen, kan je je tegenstander afmaken en zo bepalen wie vanavond de afwas moet doen. Op Gamescom hebben we echter een aantal vernieuwingen gezien, die ik jullie niet wil onthouden.

Story en line-up

Een van de zaken die Tekken zo geliefd maakt bij spelers, is het uitbundige en absurde achtergrond verhaal. Het verhaal gaat over een vechterswedstrijd, genaamd The King of Iron Fist Tournament. Hierin nemen een aantal vechters deel. De wedstrijd wordt gesponsord door G Corporation, een biotechnisch bedrijf waarvan de beruchte Kazuya Mishima hoofd is. De vete tussen Kazuya, zijn zoon Jin en Kazuya´s vader, Heihachi, is in elk deel van de serie present geweest. Tekken 7 zal verder toelichten hoe deze vete ontstaan is.

De line-up bestaat deze keer uit 30 vechters. De makers leggen de focus op de meest geliefde characters en characters die een belangrijk aandeel hebben aan de story. Nieuwe personages zijn ook toegevoegd, zoals Gigas, een monsterachtig wezen, en Josie, een Fillipijnse vechter. Op Gamescom is nog bekend gemaakt geworden dat Master Raven aan de line-up toegevoegd werd. Master Raven is een vrouwelijke ninja die uit dezelfde clan komt als Raven, een ninja die we kennen uit Tekken 5. Ook Claudio Serafino is een nieuw personage: hij zal een belangrijke rol in het verhaal spelen. Ook Kazumi, de wijlen moeder van Kazuya en vrouw van Heihachi, zal in de game zitten. Zij zal een van de bosses zijn die je moet verslaan.

Lee Chaolan, en zijn alter ego Violet, zijn ook van de partij! Zijn toevoeging werd op Gamescom bekend gemaakt.

Gameplay

Qua gameplay verandert er niet veel. De traditionele knoppentoewijzing blijft hetzelfde en ook het principe zal nooit veranderen. Er zijn echter een aantal nieuwe elementen aan het vechten toegevoegd. Een van de nieuwe features is de powercrush. Met deze move kan je damage van een mid of high attack absorberen en als counterattack gebruiken.

Ook een move genaamd Rage Arts is toegevoegd aan de gameplay. Zodra je character in rage modus zit – dus wanneer zijn health laag is en zijn levensbalk knippert – kan je een rage move inzetten. Rage Art is een krachtige move, met mooie animaties, die extra veel damage doet. Je character is zijn rage meteen kwijt.

Een andere move die je in kan zetten tijdens rage modus, is Rage Drive. Rage Drive zorgt ervoor dat je attacks meer damage doen wanneer je in rage modus zit.

Tekken 7 verschijnt begin 2017 op PS4, Xbox One én voor het allereerst in de franchise: op PC!

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek