GamesCom 2016: Titanfall 2

Titanfall 2 gamescom

Respawn kondigde eerder de startdatum van de open beta voor Titanfall 2 aan. De testfase zal op 19 augustus op zowel de Playstation 4 en Xbox One beginnen. Op 21 augustus eindigt de beta. Wij mochten op GamesCom al vast aan de slag met een Hands on. 

Zonder al te lang in de rij te staan kregen wij ieder een plek waar we gebruik mochten maken van een TurtleBeach headset en een Dualshock 4 controller om aan de slag te gaan met de aankomende shooter. De uitleg voor de controls werd beknopt weergegeven op een kaart. Deze sprak eigenlijk voor zich en was niet veel anders dan de controls van andere shooters.

Titanfall kwam in 2014 uit. De game beloofde door grote mobiliteit zich af te zetten van andere first person shooters. De game werd uiteindelijk niet groots ontvangen. Toch is de invloed van Titanfall onmiskenbaar. Titanfall 2 brengt de mobiliteit dan ook weer terug. Spelers kunnen zich snel verplaatsen door te rennen, springen en klimmen. Muren zijn in Titanfall 2 enkel opstapjes. De game zal verschillende modes gebruiken tijdens de open beta. In Bounty Hunt zullen vijf spelers het tegen elkaar en een computergestuurd derde team op. In Pilots V.S. Pilots vechten twee teams van piloten tegen elkaar. In deze modus zal het niet mogelijk zijn om gebruik te maken van Titans.

De Titans zijn echter toch weer terug. De vlotte gameplay zorgde voor veel actie en veel kills.  Al snel veranderde het rondrennen en klimmen in schuilen toen de reusachtige Titans de map begonnen te bestormen. Met hevige vuurwapens is het moeilijk om de mechs zo ver te krijgen dat hun power cell vernietigd kan worden.

Ondanks dat de gameplay geen hevige indrukken achterliet lijkt Titanfall een vermakelijke fast paced shooter te worden.

De tweede open beta zal van 26 tot 28 augustus plaatsvinden. Voor wie sceptisch is over de game of nog twijfelt: het proberen waard!

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek