Gamescom 2017: Call of Duty WW2

Call of Duty is nog een shooter waar ik wel benieuwd naar was. Eindelijk weer eens boots on the ground! Dat hele futuristische gedoe van de laatste tijd was zwaar teleurstellend.

De tijd is aangebroken om naar de Call of Duty WW2 stand te gaan en me eens te begeven aan de nieuwe game. Stiekem hoop ik op een of meerdere single player missies. Eenmaal binnen en zittend achter een mooie PlayStation 4 setup is het duidelijk dat het een 12 vs 12 multiplayer sessie gaat worden.

We mogen beginnen met het kiezen van een class. Er zijn 5 classes om uit te kiezen: infantry, armored, airborne, mountain en expeditionary. Elk natuurlijk met hun eigen loadout. Ik kijk even snel en pak de infantry, geen zin om lang te blijven hangen in dit scherm want de tijd is gelimiteerd. In de game nog wel 2 keer veranderd en blijven hangen bij de armored class. Altijd leuk een rocket launcher.

Call of Duty WW2

Eerste ronde is een deathmatch in aken. Daar gaan we dan. Aan de controller layout is niks veranderd. De map ziet er wel mooi uit en goed verlicht maar is natuurlijk geen graphics juweeltje. Alles gaat razendsnel. Voordat ik het weet ben ik al een paar keer neergeschoten. Vanaf Black Ops 2 heb ik dan ook niet echt meer Call of Duty online gespeeld. Dan merk je pas hoe verschillend een Call of Duty game is ten opzichte van een Battlefield game. Je probeert wel tactisch te spelen maar dat laat de game bijna niet toe want jouw tegenstanders rennen als gekken over het veld. Het geluid van de ontploffingen en de stemmen zijn mooi maar ik heb toch het idee dat het wat weinig is.

War mode

De tweede battle is de War mode. Operation Breakout is de missie die wij gaan spelen. Hierboven de mission briefing video van deze missie. In War mode speel je een historische battle met een assault en defend missie. Hier moesten we een mansion overnemen, een brug herbouwen, een ambo depot opblazen en een tank begeleiden en na deze ronde gingen we aan de defence. Deze mode was erg vermakelijk en weer eens wat anders. De game liep perfect en heb geen grote minpunten gezien. De overall feeling was precies zoals de oude Call of Duty’s en precies zoals je mag verwachten.

Hebben jullie de game gespeeld? Dan horen wij hieronder graag wat jij ervan vond.

 

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek