Gamescom 2017: Destiny 2 op PC is mijn destiny

Destiny 2 Hunter

Destiny op PC is al een wens van duizenden fans sinds de release van het originele deel, maar het is eindelijk zo ver. Vanaf 24 oktober mogen we aan de slag met de PC versie en vanaf 28 augustus mogen we de PC versie al proberen in de Open Beta. Wij hebben op Gamescom stiekem al even gespeeld. Het werkt fantastisch!

We mochten Destiny 2 in alle glorie spelen op een 4K setup waar je U tegen zegt. Grafisch een plaatje en dat de bedenken dat de game er op de console al fantastisch mooi uit ziet. Persoonlijk ben ik toch meer een muis en toetsenbord mens als het aankomt op first-person shooters. Vandaar dat ik heel erg uit kijk naar Destiny 2.

Destiny 2

Tijdens de playthrough op Gamescom wordt het al heel erg snel duidelijk dat deze versie van de game veel meer is dan een simpele port waar veel studio’s tegenwoordig proberen mee weg te komen. Nee, Destiny 2 op de PC is tot in de puntjes uitgewerkt met aparte wapen balancering en opties voor grafische instellingen en controls. Het onder controle houden van terugslag werkt totaal anders met een muis dan met een controller.

Met een handcanon overweg kunnen op de console vergt enorm veel oefening, maar daartegenover wordt je beloond met een dodelijk wapen die vooral in PvP de stuipen op het lijft jaagt van je tegenstander. Aangezien we tot nu toe alleen de singleplayer missie hebben kunnen spelen op PC vraag ik me af hoe de handcanon gaat werken in PvP op de PC. Aangezien het een stuk makkelijker is om deze te gebruiken voor een PC gamer die gewend is aan first-person shooters.

Destiny charackters

Het is nog maar heel even wachten op de Open Beta, maar de eerste indruk is in ieder geval al een ruim voldoende. Er is geen betere plek op deze game te spelen dan op de PC.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek