Gamescom 2017: EA Sports FIFA Switch

Wij staan op de Gamescom en dat betekend curryworst en games. Veel games! EA brengt hun game FIFA naar de Nintendo Switch en deze was speelbaar op de beurs. Kan het spel zich een beetje meten met de andere console versies? 

De versie die gespeeld is was op de Nintendo Switch terwijl deze in docked mode was. Er werd ook gespeeld met een Pro Controller.

Een eigen build

Het was al bekend maar belangrijk om te vermelden is dat de Nintendo Switch versie een eigen build heeft. Hij verschilt dus van de console en PC versies. Dit merk je ook als je aan het spel aan het spelen bent. De graphics zien er iets minder uit als de FIFA 18 editie. Maar niet veel minder dat dit storend is. Het handheld aspect van de console maakt weer veel goed.

Nintendo Switch FIFA

Trager

De demo build van de Switch versie speelde wel wat trager als de andere versies. Dit is vooral wennen en wanneer je dus switcht tussen consoles kan dit misschien problemen opleveren. Ook is in dit deel weer het nodige veranderd aan schieten, wat betekend dat je ook hier wat oefening nodig zult hebben om tot doelpunten te komen.

Een positieve eerste indruk

Wanneer ik mij bedenk dat de laatste vergelijkbare FIFA game op de Vita uitkwam ben ik toch enorm positief. EA brengt een eigen build naar de Switch maar voegt hierbij ook Ultimate Team toe, de populaire kaartenmodes van de afgelopen jaren. De eerste indruk heeft wat positieve en negatieve punten naar boven gebracht, maar de interesse is gewekt. Het lijkt erop dat EA een echte poging doet om FIFA te laten werken op deze console. Wanneer de game uitkomt gaan wij er zeker mee aan de slag om een goed oordeel te vellen.

Ga jij FIFA halen voor de Nintendo Switch? Laat het ons weten in de comments! 

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek