Gamescom 2017: Far Cry 5 is een topper

farcry 5

Mijn hype en grootste doel van deze Gamescom was Far Cry 5. Ik heb hem mogen spelen en het is precies zoals ik hoopte dat het zou zijn. Weer een heerlijke shooter na voor mij een teleurstellende Primal.

We hadden op de E3 al gameplay gezien van de eerste missie in Far Cry 5. Hier begint dan ook de Far cry 5 Gamescom ervaring. De feeling van de controls is zoals vanouds en pak je direct op. Ik ren het stadje in en schiet op de vijanden. Ik heb voor Boomer gekozen en laat hem ook wat vijanden bijten. Alles werkt perfect.

Far Cry 5 Boomer

Zo snel mogelijk die missie afgerond, op naar de volgende. De omgeving ziet er mooi uit en heb tot nu toe niks te klagen. Je komt wat wild tegen en schiet er een paar neer en krijg wat resources. Ook pluk ik nog een plant voor resources. Wat kunnen we daar straks allemaal mee? Onderweg kom je nog wat vijanden tegen, te voet of in een voertuig.

Staat daar opeens een vijandelijk auto de weg te blokkeren. Eenmaal bij de auto sta ik ervoor en mag je deze saboteren. Nou dat gaan we doen. Er gebeurt niet veel en ik loop weg richting mijn target. Ontploft het hele zaakje achter me. Daar kun je wel wat leuke dingen mee doen dacht ik. Kom je even later bij een meer en staat er een man te vissen. Wat grappig! Daar gaan we naartoe! Eenmaal op het piertje zie ik daar een vishengel liggen. Sta je daar te vissen. Ow denk aan je tijd! Snel naar de tweede missie. Mocht ik gaan vliegen en wat silos opblazen. Ook hier weer, alles voelde perfect aan en reageerde zoals je mag verwachten.

En toen was mijn tijd voorbij en kom je nog meer gehyped achter het beeldscherm vandaan. Far cry 5 is dan ook mijn nummer 1 van Gamescom. Nu moet ik dus nog 6 maanden gaan wachten. Hieronder nog een nieuwe video:

Ben jij op Gamescom geweest en heb je de game mogen spelen, zet jouw mening hieronder. Hoor graag wat jullie ervan vonden.

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek