Gamescom 2017: FIFA 18

FIFA 18

Naast FIFA 18 voor de Nintendo Switch heb ik ook de PlayStation 4 versie kunnen spelen. Elk jaar is dit spel voor mij degene die het meest in de console zit. Ik ben dus benieuwd wat er allemaal dit jaar anders voelt! 

Real Madrid vs Manchester United was de match welk ik twee potjes lang heb gespeeld. Met spelers als Ronaldo en Lukaku zijn dit gelijk twee teams die we veel online gaan tegenkomen. Het spel ziet er allemaal net iets beter uit zo op het eerste gezicht, maar de verschillen lijken niet zo enorm groot. Wat je wel merkt is dat de snelheid wat omlaag lijkt te zijn gehaald. Hierdoor moet je beter nadenken over de passing en dit maakt het kansen maken wat lastiger. Maar dit kan natuurlijk na een paar maanden wennen ook weer voorbij zijn. Elke FIFA heeft namelijk een bepaalde learning curve voor de speler welk zij moet overstijgen.

FIFA 18

Niet heel veel anders, niet erg.

Ja het voelt wat trager maar het loopt allemaal meer als het vorige deel als andere games. FIFA 17 is dan ook geen slechte game en het is dus juist slim dat zij hier op verder werken. De tweaks zijn aanwezig in het passen en schieten van een speler. Nieuwe modes worden ook toegevoegd. Ik denk door de game die EA heeft uitgebracht met 17, dat er niet veel anders hoort te zijn in FIFA 18.

Het spel staat weer garant voor heel veel uren aan speelplezier. En met het langzame spel zou ik misschien voorzichtig kunnen stellen dat dit lijdt tot minder rare momenten online zoals klutsballen, maar daar is het nog te vroeg voor om dit definitief te zeggen.

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek