Gamescom 2017: Final Fantasy Dissidia

Dissidia

Tijdens onze avonturen op Gamescom konden we aan de slag met Final Fantasy Dissidia voor de Playstation 4. Met een indrukwekkende maar bescheiden booth, stonden er 15 setups klaar voor ons om op te spelen.

De game oogt op zekere momenten zeer mooi, helaas tijdens de gameplay zelf liet de kwaliteit wat te wensen over. De game leek meer op een game voor de Playstation 3 dan voor de Playstation 4. Hopelijk wordt dit nog opgepoetst voor de uiteindelijk release van de game. Dit was ook gelijk de enige minpunt aan de game. De gameplay zelf was heerlijk. Met het doortrekken van de combat modes uit de laatste Final Fantasy games, voelt deze game goed aan. Het aanvallen, dashen en special attacks voelen heel goed aan bij het uitvoeren ervan. Je moet zeker wel goed timen voor je special attacks, je kan niet zomaar in wilde weg ze los laten, want als je dat doet missen ze volledig. Combo’s maken en je aanvallen aan elkaar rijgen, verloopt super en ziet er ook indrukwekkend uit.

We hebben met onder andere Cloud, Tidus en Zidane gespeeld. Wat je direct merkt is dat iedereen zijn eigen kwaliteiten heeft. Zo is Zidane bloedsnel in verhouding tot Cloud. Waar je bij Zidane met je snelheid snelle dodelijke aanvallen kan plaatsen, moet je bij Cloud toch wat meer rekening houden dat hij wat trager is(zijn zwaard is immers immens groot). Maar daarentegen zodra je je start van je combo’s kan maken met Cloud doe je zeer veel schade aan de tegenstander. Tidus is er een die in het midden ligt van Zidane en Cloud. Zijn combinatie van snelheid en damage liggen in een goede verhouding. Hierdoor is Tidus qua fighter wel een van de betere character die je kan spelen in deze game.

Helaas konden we alleen met de helden van Final Fantasy Universe spelen. Maar ondanks dat zijn we in het algemeen onder indruk van de game en kijken we uit naar de release.

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek