Gamescom 2017: Forza Motorsport 7

forza motorsport 7 turn 10 screen gamescom 2017

Gamescom is op volle toeren bezig net zoals alle 700+ auto’s die in Forza Motorsport 7 zitten. Microsoft en Turn 10 studios hebben zich weer overtroffen met hun bekende race game die op alle varianten van de Xbox One verschijnt. Alle digitale kopers hebben ook de mogelijkheid om deze op de PC te spelen met Play Anywhere.

Dit jaar staat Microsoft ook weer te blinken met een nieuw deel van hun race series. Forza Motorsport 7 staat dan ook centraal bij de Microsoft stand met de nieuwe Porsche 911 GT2 RS. Deze prachtwagen stond natuurlijk ook op de beursvloer en trok veel bekijks!

Turn 10 heeft dit jaar alles uit de kast getrokken om Forza beter te maken. De selectie aan circuits zijn verschillend, eerdere circuits komen terug zoals Maple Valley maar er zullen ook nieuwe circuits bij zitten zoals het nieuwe circuit in Dubai.

De game heeft niet alleen veel circuits maar de keuze aan auto’s is ook immens. Over 700+ auto’s zitten in deze installment van Forza. Voor de eerste keer zit Porsche als een officiële partner in de game zonder dat het DLC is. Het personalizeren van je auto kan nog steeds net zoals in de games hiervoor.

Tevens werkt Forza 7 nu via een andere reward methode. Voorheen werd op basis van de assists een bonus percentage berekend die de speler aan het eind van een event kreeg bovenop zijn normale reward. Bij Forza Motorsport 7 werkt het dit jaar door middel van het aantal verzamelde auto’s en de “mods/challenges” die je aan hebt staan. Iedere mod of challenge heeft zijn eigen moeilijkheidsgraad. Hoe moeilijker de uitdaging is, des te hoger je beloning is. Je beloning is ook niet meer willekeurig zoals wij hebben gezien in Horizon 3 met wheelspins. De speler heeft nu de mogelijkheid om zijn eigen reward te kiezen. Denk hierbij aan de normale credits, korting op een luxe wagen, meer challenges/mods, meer uitrusting voor je drivatar.

Ho eens even.. meer uitrusting van je Drivatar? Ja, dat is helemaal correct. Om het speel meer immersiever te maken heeft Turn 10 dit jaar de coureur ook uit de auto gehaald. De speler kan voor zijn drivatar over 300+ helmen en racesuits winnen waarmee jij online kan laten zien wat je bereikt hebt.

De Forzavista heeft tevens ook een verandering gekregen. Voordat je een race begint kun je op elk circuit je auto bekijken en op de detail tunen. Ieder circuit in de game heeft dan ook zijn eigen “social space” waar jij om je auto heen kunt lopen. Niet meer gebonden aan dezelfde garage of hetzelfde huis maar dit keer is het circuit je nieuwe thuis.

De multiplayer heeft kleine veranderingen ondergaan. Zo heeft online casual racing een kortere laad en menutijd gekregen om de speler meer tijd op het circuit te geven. Om de league races te ondersteunen is er nu een League TV modus waarbij spelers online competities live in de gaten kunnen houden. In deze competities wordt gestreden om eer maar ook om vette prijzen!

Kijk jij uit naar Forza Motorsport 7?

Tags

Over: Joel Lemmrich

Het is de jongen Nephilim van het internet. Ook bekend als HBO drop out omdat ik dedicated aan gamen ben. Streamen is een nieuw ding waar ik mee bezig probeer te zijn maar dat gaat moeilijk in deze harde wereld. See you online.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek