Sponsors

Partners

intheGame Kinguin Deals

Instagram

 • Het is alweer weekend Maar wat gaan we spelen? Een
  3 uur ago
 • Bekijk vanavond on 2200 live naar de onthulling van Operation
  6 dagen ago
 • 3D printing our own Pokmon chess pieces What other cool
  1 week ago
 • As you can see I gathered a decent amount of
  1 week ago
 • Today its Pokmon Colosseum time! Vandaag is het tijd
  1 week ago
 • Busy fighting Gooper Blooper! supermariosunshine mariosunshine mario nintendo oldschoolgaming retrogamer
  2 weken ago
 • arcade on monday! mariokart mariokartdx inthegame racing mario gaming
  2 weken ago
 • De game van vanavond Harvest Moon A Wonderful Life
  2 weken ago
 • Overwatch League en EU LCS zijn in volle gang bezig
  2 weken ago
 • Siege op woensdag wat speel jij? Siege Ubisoft Lan
  2 weken ago

Advertentie

Gamescom 2017: The Guild 3

The Guild 3

The Guild 3 is al enige jaren in ontwikkeling en zal waarschijnlijk niet zo nieuw in de oren klinken voor bekende met de franchise. Persoonlijk onbekend met de gehele franchise is dit één van de verassingen van Gamescom dit jaar.

Even een snelle uitleg voor onbekenden van de franchise zoals ik een dag geleden: The Guild (3) is een game waarin je begint als een simpele burger van een dorpje in de middeleeuwen. Het is aan jou de taak om jezelf op te werken tot inwoner van de stad, tot burgemeester, lord en misschien nog wel hoger. Hoe je dit precies gaat doen is geheel aan jezelf. Je kunt het niveau bereiken door te handelen, door te stelen, door de doden of dingen te bouwen en te verkopen. Een mix is natuurlijk ook helemaal mogelijk.

The Guild 3

De game kan zowel alleen als met vrienden of onbekende gespeeld worden. Afhankelijk van de map kan je met maximaal 16 spelers en 16 npc’s spelen die ieder zoveel mogelijk macht moeten zien te bereiken. Zodra jouw personage oud begint te worden moet je er voor zorgen dat jouw kinderen je kunnen vervangen zodra jouw personage de pijp uit gaat. Het is werkelijk mogelijk om zo’n in-game 500 jaren door te spelen in één map.

Regeer je steden zoals je dat zelf wilt

Het uiteindelijk regeren van een stad ligt geheel aan je eigen voorkeuren. Wil je bad guy zijn door mensen zonder pardon te vermoorden? Prima, jouw keuze. Helaas hebben deze keuze wel consequenties. Jouw aanzien aan het publiek gaat namelijk omlaag door je als “hoge pief” te misdragen. Hoe los je dit op? Geef gratis geld weg aan de bevolking, dan vinden ze je naar verloop van tijd wel weer aardig.

The Guild 3

Dit was slechts één van de honderden mogelijke scenario’s waar je je in kunt bevinden om xp te verdienen en langzaam door te groeien tot een veroveraar van steeds meer land.

Sterker nog, door in de council van de stad te komen heb je invloed op de regelgeving van de desbetreffende stad. Zo kun je er voor zorgen dat diefstal of zelfs moorden gewoon legaal wordt gemaakt. Door zelf de rol als hoogste rechter te halen is het zelfs mogelijk om je eigen zaken af te handelen. Nooit schuldig! Ideaal toch? Helaas kan het volk een onrechtvaardige rechter afzetten, maar tegen die tijd weet je daar ook wel raad mee, toch?

The Guild 3

Wanneer The Guild 3 zou moeten verschijnen is niet duidelijk. Op Gamescom werd in ieder geval een pre-alpha build getoond en de ontwikkelaars geven aan nu volop bezig te zijn met het balanceren van de game.

Gerelateerde berichten

Tags

Over: Darkness

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

Dit vind je misschien ook leuk...

de Luisterhoek

de Kijkhoek