Gamescom 2017: Metroid: Samus Returns, comeback tijd

Metroid: Samus Returns

Metroid is even weg geweest, maar gelukkig is de tijd van afwezige ontdekkingsavonturen in de ruimte nu voorbij. Samus komt terug in… Samus Returns! Volgende maand zal Samus weer in volle glorie aanwezig zijn op de 3DS. Genoeg om deze zooi ongeregeld op onze redactie stil te houden tot Metroid Prime 4.

Gamescom 2017, dag 2. Tijd om eindelijk eens langs Nintendo te gaan! Alhoewel we al het een en ander tijdens de Post-E3 event van Nintendo hebben gespeeld, was Metroid niet speelbaar. Tijdens Gamescom gelukkig wel.

Metroid: Samus Returns doet wat een Metroid game moet doen. Je wordt met je schip naar een planeet gestuurd en zoek het verder allemaal maar lekker uit. Je hebt natuurlijk wel een missie, dat is het uitroeien van alle overgebleven Metroids. Met behulp van een paar mechanic instructies moet je het zien te doen.

Metroid Samus Returns

Op ontdekkingsreis dan maar. Metroid heeft namelijk allemaal verschillende routes en paden die je kunt nemen. Sommige paden worden geblokkeerd door een deur of een object waar je op dit moment nog niets aan kunt doen. Je zult hier later terug moeten komen zodra je een power-up gevonden hebt die het mogelijk maakt om het desbetreffende pad wél te bewandelen. Achter deze verschillende en misschien zelfs verstopte gangen vind je allerlei upgrades en dergelijke voor bijvoorbeeld je raketten. Het aandachtig zoeken van verschillende paden en verstopte gangen is dus erg belonend. Het zal je missie een stuk aangenamer maken in ieder geval.

3DS, wat ben je toch mooi

Eerlijk is eerlijk, de 3DS is een geweldig apparaat met schitterende games, maar grafisch is het apparaatje, ondanks alle vooruitgang sinds de originele DS waar we allemaal onze virtuele hondjes op verwaarloosde, niet de hoofdprijs winnaar. Toch, moet ik zeggen dat deze Metroid game er super gelikt uit ziet op het kleine apparaatje. Er is zorgvuldig gewerkt aan detaillering van de game en dit is heel erg duidelijk te zien als je de 3D functie aan zet. Opeens verschijnt er een mooie diepte in het beeldscherm waardoor de 2D game opeens veel meer volume krijgt. De achtergronden bewegen op verschillende lagen van elkaar naarmate je beweegt en dit geeft je een beetje een gevoel alsof je echt in een heel ingewikkeld gangenstelsel rond zwerft ergens onder de grond.

Metroid Samus Returns

Lastig, maar oefening baart kunst

Op eerste oog ziet de game er vrij simpel uit, maar schijn bedriegt zeggen ze wel eens. Metroid: Samus Returns is verre van simpel door het complexe gangenstelsel de verschillende monsters die je zult tegenkomen op jouw paden. Al deze vijanden vallen namelijk stuk voor stuk iets verschillend aan, waardoor je een tegen-aanvoel moet timen, of zorgen dat ze je niet raken door snel weg te lopen.

Metroid Samus Returns

Dit wekte in het begin wel een lichte irritatie op moet ik zeggen. De game was nog geen 10 minuten bezig en ik had nu al moeite met een van de eerste vijanden. Al snel kreeg ik onder de knie hoe ik het aan moest pakken waardoor ik beetje bij beetje verder kwam en dezelfde vijand de volgende keer te slim af kon zijn. De aanhouder wint! Zodra je je eerste echte Metroid verslagen hebt kom je aan het einde van de demo, helaas.

Maar bij slecht nieuws hoort goed nieuws. Want 15 september verschijnt Metroid: Samus Returns voor de 3DS en kunnen we mooi het avontuur hervatten!

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek