Gamescom 2017: Need for Speed: Payback

NFS Payback

Need for Speed verovert de beursvloer op Gamescom met een Skyline om van weg te smelten, maar langs ons rondje EA hebben we onze ogen er toch even vanaf moeten halen om ons te focussen op de weg in de nieuwste Need for Speed game.

Burnout vibes! Yes, wat was ik blij toen ik zag dat Need for Speed wat meer terug ging naar de roots met een mengsel van Burnout. Botsauto’s op de kermis zijn hier niets bij. Wat hebben we gespeeld in de Gamescom demo? De eerste missie, bekend uit de reveal tijdens EA Play, vlak voordat E3 van start ging en een korte race die hierop volgde.

De game liep vrij soepel op de PC en het zag er allemaal prima uit, maar de game voelde een beetje traag aan. Misschien komt het omdat we een van de eerste missies spelen, maar de game voelt een beetje sloom. Alhoewel je zelf met 120 Km/h over de weg scheurt houden de schurken je vaak niet bij terwijl jouw opdracht is om ze te laten crashen. Na verloop van tijd halen ze je wel in, maar dan heb je waarschijnlijk niet genoeg tijd meer,  want alles moet binnen bepaalde tijd gedaan worden voordat de vrachtwagen, welke trouwens sneller rijdt dan jouw Mustang, weg komt.

Het heeft dus een paar pogingen gekost om deze missie met succes af te ronden, maar ik vraag me af of het op dit moment wel de bedoeling is om de missie op een wat langzamer tempo af te ronden. Ik ben namelijk gewend van een Need for Speed game dat je niet snel genoeg kunt gaan, maar dat was in deze situatie niet het geval.

Need for Speed Payback

Ondanks deze wat vreemde voortgang in de eerste missie was de eerste indruk niet verkeerd. De game speelt lekker als je eenmaal gewend bent aan de besturing en het eerste level zit al boordevol actie waar in de volledige game op verder geborduurd kan worden. Toch heb ik het gevoel dat er nog het een en ander gedaan moet worden aan de game voor een optimale Need for Speed ervaring.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek