Gamescom 2017: Rainbow Six Siege: Operation Blood Orchid

blood orchid

Operation Blood Orchid is de langverwachte Rainbow Six Siege uitbreiding die verschijnt na Operation Health. Vanaf 5 september mogen Siege spelers aan de slag met drie nieuwe operators en één nieuwe map.

Tijdens Gamescom mochten we al aan de slag met de nieuwe uitbreiding van Siege. Na lange tijd geen nieuwe content te hebben geproefd in Siege mogen we na Operation Health, Operation Buff Blitz, Operation Nerf Ash, Operation No Refund, of hoe je het ook wilt noemen, aan de slag met wat nieuwe speeltjes.

Ying

Ying, de nieuwe operator aan de aanvallende kant heeft een soort van flash grenade als gadget. Deze flash grenade kan rollen over de grond zodat je de gadget onder deuropeningen kunt rollen, of zelfs door roosters. Ying’s speciale bril zorgt ervoor dat ze niet door haar eigen flashes verblind kan worden. Je kunt de grenade timen door de knop langer in te houden om een beetje een afstand aan te geven waarop je je granaat wil laten afgaan.

Maar dat is nog niet alles, want net als “it’s ya boi Fuze” kan ze haar granaat ook op deuren en opblaasbare muren plaatsen om direct de kamer in te flashen zodat niemand het ziet aankomen.

Lesion

De verdedigende operator, Lesion, maakt gebruik van gif mijnen. Als een aanvallende operator over de mijn loopt zal deze een naald in zijn been krijgen. Op dit moment zal zijn visier wat smerig worden en krijgt de operator damage over time. Op dit moment kan de operator kiezen om door te strompelen en de damage te nemen als een echte kerel, of om even te bukken en de naald te verwijderen. Tijdens het verwijderen van de naald is de aanvallende operator tijdelijk kwetsbaar door de animatie.

De mijnen zijn zo goed als onzichtbaar, alleen Lesion kan ze zien en aan de aanvallende kant kan alleen IQ ze zien met haar speciale gadget.

Eentje extra

Ela

Dan hebben we nog een verdedigende operator genaamd Ela. De Poolse verdediger heeft net als Lesion mijnen, maar van een ander soort kaliber. Ela’s concussion mines kun je zo goed als overal op plakken. Zodra een vijand in de buurt komt van de mijn zal deze ontploffen en zorgen voor een soort van Yokai achtige stun. Tijdens deze stun kunnen ze moeilijker horen waardoor Ela om de hoek kan komen voor een easy kill.

Zodra Ela gedowned wordt heeft ze nog een extra mine bij zich die ze kan laten afgaan om de vijand te stunnen. Op dit moment is het hopen op een team genoot die dichtbij genoeg staat om de aanvaller om te leggen en Ela te reviven.

Operation Blood Orchid voegt een nieuwe map toe die plaatsvind in een verlaten thema park. De missie zal zich afspelen in een soort van spookhuis. Alhoewel er drie nieuwe operators bij komen en zelfs 2 verdedigers, zal ik niet veel gebruik gaan maken van Lesion of Ela op deze nieuwe map. De map maakt namelijk gebruik van ontzettend veel kleine ruimtes, hoekjes, gangetjes en noem maar op. De ideale plaats om rond de sluipen als Caveira. Tijdens de sessies op Gamescom heb ik dan ook uitgebreid gebruik gemaakt van de angstaanjagende Braziliaanse operator.

We hebben ontzettend lang mogen wachten op de nieuwe uitbreiding van Siege en het voelde dan ook heel erg fijn aan om de game te spelen met wat extra content. Al snel begin je te merken dat er nieuwe gadgets zijn waar je voor uit moet kijken. Gelukkig mogen we vanaf volgende week ook vanaf onze zolderkamers aan de slag met Ela, Lesion en Ying.

Oh ja, deze konden we echt niet laten staan..

chibiiiisss

Twee nieuwe vrouwelijke operators, wat betekend dit voor IQ’s Thiccness? 

 

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek