Gamescom 2017: Sonic Forces

Sonic Forces

Naast het recent uitgekomen Sonic Mania komt er dit jaar nog een nieuwe game uit, Sonic Forces. Wij zijn bij de presentatie van de game geweest tijdens Gamescom en hieronder kun jij een eerste indruk lezen! 

De game Sonic Forces bestaat uit vier modes welke wij allemaal hebben gespeeld:

Modern Sonic

Snelle levels gebaseerd op de nieuwe style van Sonic. 3D levels met button prompts. Het level wat wij hier speelde zag er grafisch enorm goed uit met een stabiele framerate, wel zo fijn als je een spel speelt gebaseerd op snelheid. De muziek in de game was ook enorm goed en speelde goed in op de snelheid waarmee je het spel wilt spelen. Het level wat gespeeld werd miste wel de nodige explosies, maar dat zou vast goed gemaakt worden in andere levels.

Classic Sonic

Deze levels zijn meer in de style welke ook terug te vinden is in Sonic Mania. Het deel dat gespeeld werd was enkel een boss battle. Wat opviel is dat het mij niet lukte om munten opnieuw op te pakken wanneer je geraakt werd, wat de moeilijkheid een stuk hoger legt en het spel lastiger maakt. Ook hier is grafisch weinig op aan te merken, Classic Sonic is de stijl waarmee menig gamer is opgegroeid en die sfeer was in het level goed aanwezig.

Sonic Forces

Avatar

In dit speltype is het mogelijk om een eigen karakter te maken. De modes is een mix tussen de 3D levels en de Classic Sonic modes en natuurlijk zijn er ook boss battles. Het is leuk om eens je eigen karakter te maken en daarmee levels van Sonic te spelen, al speel ik liever zelf Sonic games met het Sonic personage. Er zijn wel heel veel mogelijkheden om een personage te maken, dus voor de mensen die hier wel waarde aan hechten kun je enorm leuke spelers maken.

Tag Team

De meest interessante modes is misschien wel Tag Team. Hierin speel je met de Sonic karakters en een eigen gemaakt karakter. Beide rennen in het level en helpen elkaar door het level te komen. De interactie die hierin gebruikt werd vond ik enorm verfrissend.

Al met al laat deze game dus een positieve indruk achter voor de Sonic liefhebber. Wij kunnen niet wachten tot de game dit jaar uitkomt, ga jij hem halen? 

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek