Gamescom 2017: Speedlink brengt nieuwe gadgets en gaming gear

Naast alle games die er waren op Gamescom, was er natuurlijk ook her en der tijd voor wat hardware. Wij gingen op bezoek bij Speedlink om te kijken wat zij in petto voor ons hebben.

Het begon gelijk goed bij Speedlink. Op een wat kleinere bureau lagen een aantal kleine gadgets. Het ging om een kleine drone met een controller en een obstakel koers. Deze kleine drone komt in de verpakking met nog een drone zodat je tegen elkaar kan racen. Ze hadden nog een drone die op zichzelf beweegt door de lucht. Er onder hangt een doelwit, samen met de meegeleverde nerfgun is de bedoeling dat je de drone uit de lucht schiet. Een bestuurbare bal is de derde gadget die ze hadden. Ook bij deze bal krijg je wat obstakels meegeleverd. Verder zit er ook een soort rubberen hoes omheen waardoor je de bal ook in het water kan gebruiken. Last but not least hebben ze ook nog een hover drone, deze kan je met je hand besturen en zo ervoor zorgen dat hij niet de grond raakt. Al deze gadgets zullen tussen de 50 en 100 euro gaan kosten en komen rond de feestdagen. Hieronder zie je alle gadgets afgebeeld. Let wel de gadgets kunnen nog in design veranderen. Dit is nog niet de definitieve ontwerp.

Speedlink

Maar naast de geinige gadgets had Speedlink ook wat voor de wat serieuzere gamer. Met een nieuwe headset, keyboard en muizen wilt Speedlink een slag gaan slaan op de PC markt. Deze producten liggen met een bedrag startende van 20 euro tot pak en beet 120 euro. Hiermee bied Speedlink leuke en goede game gear aan voor de budget gamer of voor de beginnende gamer. De headset zat verrassend goed. De headstrap voelt alsof die er niet is en de oorschelpen zijn bewerkt met imitatie leer. De microfoon is in alle richtingen te buigen. De headset komt in twee uitvoeringen, een 5.1 en een 7.1 stereo sound.

De keyboard van Speedlink voelt prima aan. Een lekker klein keyboard met 5 kleuren led en mechanische switches. De aanslag voelde prettig en de kleuren zagen er prima uit. De muizen echter voelen echt als plastic aan. Ongeacht welke prestatie ze leveren, het voelt als goedkoop aan. Leuke dan weer wel is dat in de muizen ook 5 led lampen in verwerkt zijn.


Helaas hebben we de gaming gear niet kunnen testen aan de hand van een game, maar des ondanks hebben we een prima indruk gekregen en is het leuke gear om mee te starten.

Verder had Speedlink nog wat nieuwe gadgets voor de Nintendo Switch, zoals een joycon adapter en een leuke beschermhoesje voor je dockingstation. En dat allemaal voor vrij goedkope prijzen.

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek