Gamescom 2017: Star Wars Battlefront II

Battlefront 2

Aan het einde van een van de beurs hallen werden we opgewacht door twee enorme star fighters. Dat kon maar een ding betekenen: Star Wars Battlefront II Space Battles. De booth die gebouwd was voor deze game was indrukwekkend en misschien wel de mooiste booth die aanwezig was. Maar daar kwamen we in eerste instantie niet voor. We kwamen voor de gameplay van de nieuwe toegevoegde space battles in de Star Wars Universe.

Star Wars

De booth had een mooie Star Wars theme entree met stormtroopers die je binnen liet. Eenmaal binnen volgende in een mini bioscoop nogmaals de trailer voor de space battles. Eindelijk konden we aan de slag met de game. Met 48 personen tegelijk doken we regelrecht de ruimte in. Ik zelf werd ingedeeld in de groep van de Rebels. Na het kiezen van een space ship, werden we gelanceerd en het was direct WOW. De ruimte en de mega grote ships zien er fantastisch uit. De details zijn werkelijk waar goed uitgevoerd en zodra je langs een van die mega ships vliegt duurt het ook gewoon een paar seconden voor je ervoorbij bent.

Star Wars

Het vliegwerk voelt heel goed aan, de besturing zit goed in elkaar. De knoppen indeling zit logisch in elkaar en zonder te spieken of wat heb je de besturing vrijwel direct onder de knie. Het besturen van je fighter verloopt vloeiend. Je merkt direct zodra je achter een tegenstander aangaat hoe snel eigenlijk die kleine fighters zijn.

De demo die we speelde bestond uit drie delen. Eerste deel was het uitschakelen van de verdedigingswerken, daarna moesten we de shield generator slopen met als slot het slopen van de kernreactor in de moederschip. Ikzelf heb me meer bezig gehouden met de dog fights in de ruimte. Daardoor kon ik later in de game de hero ships besturen. De Millenium Falcon is gewoon een beest. Vlot , sterk en veel damage, hierdoor ben je heerlijk vervelende target voor je tegenstander. Ook heb ik even gevlogen in de X-wing van Poe. Helaas was toen de game al klaar voordat ik er een goede testvlucht mee kon maken.

Kortom de demo gaf een goede indruk af van wat we kunnen verwachten van de space battles, en kunnen niet wachten op de release van de game. Hieronder hebben we nog een video waarin de demo gameplay wordt getoond die wij ook hebben gespeeld.

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek