Gamescom 2017: State of Decay 2

State of Decay 2

Microsoft heeft een drukke Gamescom met de release van de Xbox One X een paar maanden verwijderd van ons. Een ander groot project voor de Xbox is State of Decay 2, en deze was speelbaar op de Gamescom! 

Het tweede deel in de serie speelt zich 15 maanden af na de vorige game. Tijdens de voorstelling is ons wel gezegd dat de game nog in de ontwikkelfase zit en omdat het een simulatie betreft er dingen konden gebeuren tijdens het spelen welk niet voorzien waren.

Simulatie is kracht

En daar heb je gelijk een belangrijk punt te pakken over deze game. Elke keer wanneer jij hem speelt is er kans dat je een andere ervaring beleefd. De tactiek waarop je de vijanden te lijf gaat veranderd hierdoor ook. Tijdens het spelen hadden de presentators de missie om medicijnen te halen voor de groep. echter toen zij samen op de missie gingen, wat mogelijk is omdat het tweede deel co-op bevat, werd al snel duidelijk dat dit niet haalbaar was zonder dat dit gevolgen had voor de thuisbasis. Zij moesten hier zonder medicijnen naartoe keren omdat er gevaar dreigde en dit eerst verholpen moest worden. Dit houdt het spel heel wisselvallig en vooral leuk om elke keer op te starten.

Co-op

Wat in het eerste deel niet aanwezig was is het nu wel. Veel gevraagd werd er om de co-op mode en deze is nu toegevoegd. Met een totaal van vier mensen inclusief jijzelf kan er worden gespeeld.  De moeilijkheid schaalt hierbij niet mee. Het spel is dus op elke moeilijkheid even lastig.

Een topper in de maak

Er is onmogelijk tijd om elk element van de presentatie in dit bericht te zetten. De RPG elementen, het bouwen van een eigen fort en het onderhouden van een team. De grote open wereld sandbox game. Deze game legt de lat ontzettend hoog en is in potentie een system seller. De verschillende soorten zombies en het co-op tezamen met het steeds wisselen van een tactiek lijkt het spel een lange levensduur te geven. De game ligt zeker op onze radar!

Ga jij State of Decay 2 halen? Laat het ons weten in de comments! 

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek