Sponsors

Partners

intheGame Kinguin Deals

Instagram

 • Today well fly Guildwars2 MMORPG Gaming Griffon Mount
  1 dag ago
 • Vandaag spelen we de open beta van Total War Arena
  1 dag ago
 • theaveragehordeplayer is going to spend her day playing some World
  1 dag ago
 • Het is alweer weekend Maar wat gaan we spelen? Een
  2 dagen ago
 • Bekijk vanavond on 2200 live naar de onthulling van Operation
  1 week ago
 • 3D printing our own Pokmon chess pieces What other cool
  1 week ago
 • As you can see I gathered a decent amount of
  2 weken ago
 • Today its Pokmon Colosseum time! Vandaag is het tijd
  2 weken ago
 • Busy fighting Gooper Blooper! supermariosunshine mariosunshine mario nintendo oldschoolgaming retrogamer
  2 weken ago
 • arcade on monday! mariokart mariokartdx inthegame racing mario gaming
  2 weken ago

Advertentie

Gamescom 2017: Strange Brigade – Verrassend goed

Strange Brigade Rebellion

Gisteren is Gamescom 2017 weer vol van start gegaan en ook wij zijn er dit jaar wederom bij! Net als afgelopen jaar mogen wij ook dit jaar weer lekker veel games spelen of presentaties meemaken. In dit verslaggie wil ik even mijn mening delen over een verrassend leuke game: Strange Brigade.

Deze game verraste mij een beetje. Ik mocht bij de stand van Rebellion op afspraak deze frisse game gaan testen! Tegenwoordig zijn veel shooters een beetje van hetzelfde maar Strange Brigade had een boel verrassende elementen. We zullen even beginnen met een trailer om je een ideetje te geven!

Gameplay

De game speelde verrassend goed! Het is een TPS (Third Person Shooter) die ook het ontwijken van aanvallen aanmoedigt door geen stamina bar te gebruiken die het aantal dodge-rolls zou hebben beperkt in andere games. Voordat ik met de demo begon kon ik kiezen tussen vier ‘personages’ met ieder hun eigen wapens, skills en persoonlijkheden/ achtergrondverhalen. De game speelt zich af in een aparte setting met wapens uit de Eerste Wereldoorlog. In de demo speelde ik een missie in Afrika. Iets wat mij wel direct opviel is dat de game geen hipfire support, waardoor je soms iets tactischer moet spelen omdat je dus moet mikken voordat je schiet.

Je komt steeds in een soort van arena-achtige stukjes terecht waarin je vijanden moet verslaan en/of puzzels moet oplossen om dus weer verder te komen!  Dit liet mij denken aan een mix van Doom en Uncharted. De controls voelen lekker aan en het ontwijken van aanvallen is soepel maar je moet goed timen. Nog een reden om tactisch te spelen is het trap-systeem. De stukjes waarin je speelt spawnen steeds vijanden en deze kan jij niet alleen moorden door het gebruik van je wapen, je skills of je granaten maar ook door het activeren van vallen. Je hebt spijkers die uit de grond komen, vuur dat uit de grond komt of uit muren en je kan bepaalde potten met vuur kapot schieten voor een lichtelijke explosie die een Area of Effect van vuur achterlaat. Ook moet je oppassen met je ammunitie en niet vergeten enemies te looten terwijl je speelt, voordat je zonder kogels zit! De gameplay voelde zeer lekker voor een game waar ik nog niks over gehoord had, ik ging met een open mind, en kwam positief verrast de booth uitgelopen.

Strange Rebellion Brigade

Graphics & Enemy Design

Grafisch ziet de game er goed uit, niet beter dan veel AAA titels maar de game heeft een eigen leuke stijl met een goed gevoel voor humor. Als je doodgaat en respawned staat er bijvoorbeeld: ” ‘Tis But A Scratch!”. Ook het design van de vijanden zag er goed uit. Elke groep enemies had een soort mini-boss die ook meer monsters deed spawnen, des te sneller je deze deed killen des te sneller je door kon gaan. Ook had elk stukje een soort van echte boss-fight. Vijanden waren in de missie die ik speelde te zien als mummies, pharaoh-achtige zwaardvechters en ga zo maar door. Ook heeft elke vijand eigen abilities zoals heel snel rennen, one-hit-kills gooien en ga zo maar door. Ook hier was ik weer aardig verrast. De game heeft nog geen officiële datum voor release maar heeft zeker mijn aandacht!

Wat vind jij van Strange Brigade na dit gelezen te hebben? Laat het ons weten in de reacties hier beneden!

Gerelateerde berichten

Tags

Over: Azari

Hi! Ik ben Azari, aka Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

Dit vind je misschien ook leuk...

de Luisterhoek

de Kijkhoek