Gamescom 2017: Strikers Edge

Strikers Edge

Strikers Edge is één van de Indie titels die we hebben gespeeld tijdens onze avonturen op Gamescom. Het is een 1 vs 1 of 2 vs 2 game met zowel singleplayer, lokale multiplayer en online multiplayer mogelijkheden. Als je als kind dol was op trefbal, is dit misschien een game voor jou.

Het doel van Strikers Edge is om je tegenstander om te leggen door middel van het werpen van projectielen. Je projectielen verschillen per personage. Je kunt kiezen uit acht verschillende personages en op dit moment vier verschillende maps met ieder hun eigen handicaps en modifiers.

Alle acht personages met hun eigen projectielen hebben ook allemaal een eigen speciale aanval die je triggert door je worp op te laden. Zodra je een vol geladen worp op je vijand lost en hem ook raakt zal je extra schade toe doen door middel van een explosie, combo-aanval, of het werpen van meer dan een projectiel. Dit is afhankelijk van je personage.

Strikers Edge

De verschillende levels maken gebruik van de omgeving als een soort hindernisbaas. Zo is er een map waar er op bepaalde momenten ijspegels uit de lucht vallen. Als je deze niet ontwijkt loop je schade op. Een vergelijkbare map maakt gebruik van gif-plassen. Zodra je in een plas gaat staan loop je ook schade op. Zo zijn er verschillende tactieken om de map te gebruiken en zijn bepaalde personages beter op een bepaalde map doordat ze goed gebruik kunnen maken van de bepaalde modifiers.

Strikers Edge

Strikers Edge is een prima party game om op de bank te spelen als je een paar vrienden thuis hebt hangen. Een klein toernooitje onderling organiseren en je hebt de grootste lol.

Strikers Edge zou in september of begin oktober moeten verschijnen voor de Playstation 4 en PC. Cross-play tussen de twee platformen zou volgens de ontwikkelaars mogelijk moeten zijn.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek