Gamescom 2017: Super Mario Odyssey

Super Mario Odyssey

Zoals jullie waarschijnlijk wel al op is gevallen, is Gamescom 2017 ook voor ons op volle toeren bezig! Gisteren hebben wij even bij Nintendo aangebeld om een kijkje te nemen naar drie games waaronder Metroid en Donkey Kong, maar nu wil ik het even hebben over: Super Mario Odyssey voor de Nintendo Switch!

De Switch was één van de meest besproken nieuwe consoles van de afgelopen jaren, iedereen verwacht natuurlijk dat Xbox en Playstation om de aantal jaren met een nieuwe console komt, of een nieuwe versie van dergelijken. Maar de Nintendo Switch kwam een aantal maandjes geleden uit met een daarvoor verrassende aankondiging. Met de nieuwe Zelda als best-seller en een handheld functie in de console was de Switch al vrij snel uitverkocht en nergens meer te verkrijgen voor een tijdje. Het enige wat de game mistte was wat Super Mario Galaxy voor de Wii (U) betekende, een exclusieve grote titel. Natuurlijk was Zelda dit al, maar er werden meer titels verwacht en ditmaal zal Mario dit op zich nemen! Bekijk hier beneden even een snelle trailer!

In Odyssey kon ik kiezen tussen twee gebieden, eentje in de stad en eentje in een woestijn-achtige setting! De woestijn sprak me direct aan en ik heb hier dus ook voor gekozen! In dit gebied viel me al direct op dat de game leek op de welbekende Super Mario Sunshine van vroeger, een game waar ik heel erg naar op keek! Nintendo scoorde hiermee al direct een hele boel pluspunten. Natuurlijk is er al veel informatie over de game bekend met het gooien met je hoedje en het overnemen van objecten voelt geweldig en fris voor een Mario game! De controls zijn even wat moeilijker om in te komen omdat het natuurlijk 3D is!

Super Mario Odyssey

Wat ik vooral tof vond, was het feit dat als je groene buisjes inging, dat je weer even mee werd getrokken in de ouderwetse side-scrolling Mario, dit gebeurde op meerdere stukjes in de tien minuten die ik kon spelen! De game heeft weer die oude Mario magie en als ik een Switch had, dan wist ik het wel! De game komt uit op 27 oktober 2017 exclusief voor de Nintendo Switch.

Super Mario Odyssey

Ga jij Super Mario Odyssey halen? Laat het ons weten in de reacties hier beneden!

 

Tags

Over: Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Azari, aka Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek