Gamescom 2017: WRC 7

wrc 7 auto big ben kylotonn rally

Verschillende games zijn aanwezig op een van de grootste conventies ter wereld, race games zijn natuurlijk niet te missen! Dé go-to game voor rallye maar ook auto liefhebbers is dit jaar ook weer aanwezig op gamescom! Big Ben en Kylotonn games maken weer een ijzersterke terugkomst met WRC 7.

Zelf als liefhebber van de autosport stond ik natuurlijk te popelen om race games te spelen op gamescom 2017. Big Ben had nog een plekje vrij voor WRC 7 dus ik ben even een kijkje gaan nemen bij de nieuwe game van Kylotonn studios en Big Ben Interactive.

De game director van WRC 7, Alain Jarniou, had een leuke presentatie gegeven waarin de hele game werd duidelijk gemaakt. In deze presentatie werd duidelijk gemaakt dat deze nieuwe game gebaseerd is op de community, goed nieuws dus! Big Ben en Kylotonn hebben samen naar de feedback gekeken die de community over WRC 6 had en zijn hun game daarop verder gaan bouwen.

Van kleine aanpassingen in de begroeiing tot grote aanpassingen in de game engine, alles is verbeterd in deze game om de speler een immersievere gameplay ervaring te geven. Dhr. Jarniou heeft ons een paar goede voorbeelden gegeven van wat de community nou daadwerkelijk vroeg:

  • Aanpassingen in de game engine
  • Meer diepte in het wegdek
  • Verbeterde algorithme op basis van kleine schade
  • Tot over 15 officiële landen met hun iconische tracks
  • Races die langer duren dan 20 minuten
  • Algemene verbetering in de multiplayer
  • Mogelijkheid tot maken van races en championships met je eigen regels
  • Een hele lading aan officiële rallywagens

De lijst gaat nog veel langer door dat betekent dus dat er naar veel feedback geluisterd is dat vanuit de community is gekomen. WRC 7 is echter niet alleen gemaakt op feedback van de community. Veel echte motorsporters uit deze categorie hebben hun feedback gegeven. Denk aan namen zoals Kris Meeke, Sebastién Ogier en Jari-Matti Latvala.

Tags

Over: Joel Lemmrich

Het is de jongen Nephilim van het internet. Ook bekend als HBO drop out omdat ik dedicated aan gamen ben. Streamen is een nieuw ding waar ik mee bezig probeer te zijn maar dat gaat moeilijk in deze harde wereld. See you online.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek