Gamescom 2016: Horizon Zero Dawn

Horizon Zero Dawn

Zoals jullie ondertussen waarschijnlijk al door hebben, zijn wij met een aantal mensen van de website op Gamescom 2016 te vinden. De eerste dag zit er ondertussen alweer op en we zijn inmiddels op dag twee. Maar ik wil even met jullie praten over wat wij gisteren gezien hebben van Horizon Zero Dawn.

Voor de mensen die niet bekend met de game zijn: Horizon Zero Dawn speelt zich af in een post-post apocalyptische setting. In de toekomst dus. Machines staan boven aan de hiërarchie. Niet zomaar machines, maar dinosaurus-achtige machines. Wij hebben gisteren een perspresentatie gezien waarin een aantal bekende aspecten te zien waren. Een boel daarvan is verbeterd. We zagen natuurlijk ook een aantal nieuwere dingetjes!

Horizon Zero Dawn

Wij kregen een demo te zien met daarin een aantal nog niet bekende zaken. Maar ik zal jullie een algemene samenvatting geven. Allereerst wil ik toch even kwijt dat de game er wonderbaarlijk uitziet, en dat de personages meer diepgang lijken te hebben dan dat ik verwacht had. In Horizon heb jij net zoals je in Fallout werkt met Bottlecaps, een currency. Die currency is Metal Shards. Hiermee koop je wapens, munitie, armor en andere trading goods. De prijs van deze goederen is echter afhankelijk van waar jij ze koopt.

De game heeft main story quests, maar ook genoeg side quests. In het stukje lieten ze zien dat er verschillende soorten machines zijn. Ze zijn niet allemaal slecht! Elke machine dient voor iets anders. Sommigen werken als transport, sommigen als defense, sommigen zijn inderdaad vijandig en zo kun je nog wel even doorgaan. De game speelt zich af in een open wereld en dit kun je duidelijk zien. Je kunt machines overdriven met je speer en ze zo als een mount gebruiken of ze dwingen om andere klusjes voor je te klaren.

De game heeft een crafting systeem voor dingen als heals, bombs, speciale arrows enzovoort. Ook kun je werken met traps zodat jij strategisch te werk kunt gaan bij bijvoorbeeld grote groepen monsters of sterkere monsters.

De game is exclusief voor op de PS4 en staat gepland om in 2017 te gaan verschijnen. Wij zijn nog sowieso twee a drie dagen op Gamescom, dus zet je schrap voor meer nieuws!

Tags

Over: Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Azari, aka Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek