Gamescom 2016: Pokemon Sun & Moon

Pokemon Sun & Moon

Tijdens Gamescom was er, anders dan de aanwezigheid van Battle Director Shigeki Morimoto, niet veel te zien of doen dat Pokemon gerelateerd was. Gelukkig kondigde de Battle Director een nieuwe Pokemon aan en werd er Sun & Moon gameplay getoond. Daarnaast had Nintendo stiekem wat Pokemon dingetjes verstopt die wij zagen na het spelen van The Legend of Zelda: Breath of the Wild. 

Morimoto kondigde een nieuwe vuur/draak type aan: Turtonator.

Gamescom Pokemon sun moon

Turtonator is een fire/dragon type Pokemon die gebruik zal maken van de ability Shell Armor. Turtonator zal daarnaast een nieuwe move, Shell Trap, introduceren. Deze move lokt de tegenstander in een val die explosieve schade zal aanrichten als de tegenstander in dezelfde turn Turtonator aanvalt.

De dag na Gamescom werd tijdens de Opening Ceremony van de Pokemon World Championship meer nieuws aangekondigd:

Een nieuwe fighting type Pokemon werd onthuld, namelijk Crabrawler. Daarnaast werden namen voor de zandkasteel wezentjes onthuld. Bewear zijn kleine pre-evolution versie Stufful werd ook bekend gemaakt. Daar hield het Pokemon nieuws dan ook op, zou je denken. Toch spotte wij in een vitrine iets opvallends: de Z-bracelet! Deze armband werd in een eerdere trailer onthuld en zal Pokemon in staat stellen om speciale Z moves te gebruiken. Pikachu kreeg al gelijk een Z-move. De normal type move van het kleine gele beestje heet in het Duits Sprintagriff. Dit werd vertaald naar Hyper Sprint. De armband zal ook te koop zijn om te gebruiken in combinatie met de Sun & Moon spellen. De losse kristallen zullen waarschijnlijk los verkrijgbaar zijn.

Pokemon Sun Moon Gamescom

Het bleef verder stil over de aankomende Sun & Moon games. Er zijn natuurlijk ook al flink wat nieuwe wezentjes, en variaties op oude wezentjes, bekend gemaakt. We zullen dus op verdere CoroCoro issues of nieuws van de Opening Ceremony moeten wachten.

Sun & Moon maken deel uit van de 7e generatie van Pokemon en zullen op 23 november op 3DS releasen.

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek