Gearbox gaat voor physical release van Fortnite zorgen

Fortnite gearbox release

Gearbox, bekend van natuurlijk de Borderlands serie, gaat de samenwerking met Koch Media aan om te zorgen voor een physical release van Fortnite in Europa. Epic’s nieuwe sandbox survival game zal dus ook op disc verschijnen vanaf 21 juli. Dit zal voor zowel PC als Xbox One en PS4 zijn.

Mensen die besluiten de retail versie aan te schaffen zullen de Founder’s pack of loot krijgen. Daarnaast nog een aantal verschillende wapens, heroes en een voorpsrong op alle andere spelers omdat de digitale versie pas op 25 juli uitkomt. Spelers die de digitale versie kiezen kunnen deze dus ook echt pas op de 25ste downloaden. Spelers die pre-order, deluxe, super deluxe of andere limited editions aanschaffen mogen zich verheugen op de download datum van 21 juli. Epic heeft eerder bekend gemaakt dat Fortnite per 2018 free to play zal gaan. Waarschijnlijk zullen veel spelers daarom wachten.

Fortnite Gearbox release

Fortnite werd tijdens de video game awards in december van 2011 aangekondigd. Cliff Blezinski kondigde de trailer aan. Bleszinski heeft Epic inmiddels verlaten. Epic CEO Tim Sweeny noemde de game een soort Minecraft en Left 4 Dead fusie. Tot nu toe zijn reacties op de game dan ook positief. De aanpak van het gathering en crafting systeem lijkt een stuk toegankelijker.

Het tower defense deel van de game wordt een stuk interessanter omdat spelers directe invloed zullen hebben op hun omgeving. Daarnaast zou de game er mooi uitzien met een aantrekkelijk stukje mysterie dat vast hangt aan elke verlaten locatie. Daarnaast zul je veel gebruik moeten maken van de overblijfselen van de mensheid om zo forten en wapens te bouwen. Fortnite draait dus niet alleen om het bouwen of om de combat. De game gaat veel dieper.

 

Fortnite is een van de zes titels waar Epic nu al heel lang aan werkt. De game kreeg dan ook pas op de E3 een echte release date.

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek