Gears of War zou als non shooter kunnen werken

Gears of War genre

Tot nu toe zijn alle Gears of War games third person shooters geeest. Fans die de serie in een ander genre willen zullen dit uiteindelijk misschien krijgen aldus Xbox topman Phil Spencer en The Coalition creative director Chuck Osieja. De vraag werd gesteld tijdens de Xbox Fanfest in Sydney. Spencer waarschuwe Osieja om voorzichtig te zijn met het antwoord. Misschien omdat in andere genre al in productie is. 

Osieja gaf dan ook een Microsoft goedgekeurd antwoord. Dat moest ook wel met Spencer, zijn baas, naast hem. Bij Microsoft evalueren ze alle mogeijkheden voor franchises. Als er een goede kans voorkomt zal ook deze verkend worden. Spencer vulde dit antwoord aan met enkele details. De Gears of War franchise zou in verschillende gameplay genres kunnen werken. Spencer verklaarde dat Gears of War een grote IP is. Zo groot zelfs dat het in andere vormen van media zou kunnen werken. Waaronder dus films en boeken. Dit is al eerder voorgekomen bij andere franchises. Omdat Gears een van de grootste en meeste bekende franchises in gaming is, zijn er veel kansen en mogelijkheden voor de toekomst.

Gears of War genre

Mocht het team samen komen om de toekomst van Gears te overleggen, zouden er ook verschillende richtingen uit voort kunnen komen. Het is voor Xbox belangrijk om de franchise als platform holder te gebruiken. Microsoft verkeeg de Gears of War franchise van Epic Games in 2014. Gears of War 4 komt in oktober uit. Dit wordt dan ook de eerste nieuwe toevoeging aan de serie ontwikkeld door Microsoft partner The Coalition.

Er was al eerder een hint over een ander soort Gears game. Deze verscheen echter nooit. De game stond bekend als Exile en zou mogelijk verschijnen voor de Xbox 360. Geruchten gingen dat dit een Kinect game zou zijn.

Microsoft zelf heeft ook al eerder andere shooter franchises uitgebreid. De Halo series kreeg de Hale Wars RTS. Halo: Spartan Strike en Halo: Spartan Assault, twee top down shooters volgden.

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek