Gebruikt de Nintendo NX cartridges?

nintendo logo onderhoud 3ds switch wii u

Wat de Nintendo NX is op dit moment weet alleen Nintendo zelf, maar wel zijn er veel geruchten over de NX. Vandaag is daar weer een nieuwe bijgekomen. Het gerucht gaat namelijk dat de Nintendo NX gebruik gaat maken van cartridges.

We kennen het nog wel van vroeger: je stopte een cartridge in jouw console en wanneer het spel vervolgens niet kon worden opgestart blies je er even in. Op bijzondere wijze deed het spel het vaak toen gewoon. Je kunt zeggen dat het de ouderwetse vorm is van: “heb je hem al opnieuw opgestart?” Volgens geruchten gaat Nintendo de cartridges nieuw leven in blazen (letterlijk en figuurlijk). Neogaf forum gebruiker Atheerios wist het volgende te melden:

Nintendo NX

Wanneer je kijkt naar Amerikaanse trademaks van Wii U spellen, dan zie je bij de categorie game discs staan. Wanneer je kijkt naar dezelfde categorie van Nintendo 3DS games, dan zie je cartridges staan. Wanneer we vervolgens kijken naar The Legend of Zelda: Breath of the Wild dan zien wij dat er ook een categorie is die cartridges heet.

Cartridges hebben een paar voordelen, je kunt namelijk besparen op de kosten van een console door er geen drive in te hoeven stoppen. Ook kun je de console hierdoor dus kleiner maken en laden spellen sneller. Ook is het zo dat een cartridge makkelijker bestand is tegen piraterij. Er zijn natuurlijk ook nadelen: een cartridge maken is duurder dan een schijfje, tegenwoordig. Dit zou als gevolg kunnen hebben dat 3rd party’s niet langer willen ontwikkelen voor de Nintendo NX. Wanneer Nintendo besluit om er geen drive in te stoppen zou dit natuurlijk ook gelijk betekenen dat je geen dvd’s kunt afspelen op dit systeem.

Of Nintendo daadwerkelijk doorgaat met het gebruiken van cartridges is dus nog maar te zien, maar een opmerkelijke keuze zou het wel zijn. Wat denk jij?

 

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek