Geen multiplayer voor No Man’s Sky

no man's sky

Spelers vroegen zich al een tijdje af: heeft No Man’s Sky eigenlijk een multiplayer? Grondige analyse heeft aangetoond: nope!

Multiplayer is nooit een selling point voor No Man’s Sky geweest, maar sinds een aantal spelers een ”online” sticker op fysieke hoesjes gevonden hebben, vroegen spelers zich af of het mogelijk was om elkaar tegen te komen in de game. Het online-icoontje bevond zich onder een sticker op limited editions van de game, en dan een select groepje ervan. Bekijk de afbeelding hier beneden:

no man's sky sticker

Sony heeft echter op het gerucht gereageerd:

“Incorrect descriptors were incorporated into the original No Man’s Sky limited edition packaging. This was a production issue and was rectified using placement stickers.”

Deze statement vertelt ons echter nog steeds niet of de game nou een multiplayer bevat of niet. NeoGAF-gebruikers hebben echter werk verricht en zijn tot de conclusie gekomen dat de game géén multiplayer bevat.

Analyse uit netwerkverkeer

Neo-GAF gebruiker ”gossi” heeft middels dataverkeer ondervonden dat spelers zelf geen data verzenden naar de No Man’s Sky servers. Alleen de namen die jij als speler aan planeten en dieren geeft worden naar de servers verzonden. Dit is ook de reden waarom je elkaar nooit kunt tegenkomen, als je op dezelfde planeet zit.

Tijdens het verkrijgen van de informatie viel gossi op dat data alleen verzonden werd wanneer de speler naar een nieuw stelsel reist. Data werd dus niet opgehaald wanneer de speler op een planeet zat. Dit zou erop wijzen dat multiplayer niet mogelijk is. Daarnaast mogen we ook in acht nemen dat de speler de game kan pauzeren en dat het ”multiplayer”-icoontje bewust afgeplakt werd voor distributie.

De ontwikkelaars van de game hebben echter nog niet gereageerd op de kwestie. De grote naam achter het spel, Sean Murray, heeft wél gezegd dat er een multiplayer in de game zou zitten. Wellicht dat hij ”in de toekomst” bedoelde. We zullen het voor nu moeten afwachten.

 

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek