Geen nieuwe content meer voor Battlefield 4

E3

Na jarenlang ondersteuning met behulp van Premium, DLC’s en gratis maps heeft DICE via Twitter laten weten dat het nu afgelopen is met de first person shooter. Het is nu alleen nog maar wachten op de officiële aankondiging van Battlefield 5.

In de Tweet is te lezen dat DICE niet meer van plan is om nieuwe content op de CTE te gooien. CTE staat voor Community Test Environment. Dit is een testversie van Battlefield 4 waarin spelers nieuwe nog niet officieel uitgebrachte content kunnen testen om feedback te geven aan de developers.

Ondanks de CTE niet echt meer een functie heeft nu, blijft de CTE wel gewoon online, ook blijven de Battlefield 4 servers gewoon online en blijft DICE de servers in de gaten houden om veranderingen te maken of in te grijpen als dat nodig is. Ondanks dat dit nieuws geen leuk nieuws is mogen we als Battlefield 4 spelers niet klagen. De game werd meer dan twee jaar lang ondersteund met regelmatig nieuwe content. Iets waar andere games iets van kunnen leren.

Het enige wat we nu nog kunnen doen is rustig wachten tot Battlefield 5 wordt aangekondigd. Deze zal na verwachting verschijnen tussen oktober 2016 en maart 2017. Er zijn nog geen enkele feitjes die we kunnen weggeven over Battlefield 5. Het enige wat we wel zeker weten is dat het terug gaat naar een militair thema. We hoeven dus geen Hardline 2 of een variant daar van te ontvangen.

Battlefield 4 werd in oktober 2013 uitgebracht voor de PC en de vorige generatie consoles. In november van 2013 kwam de first person shooter ook naar de Playstation 4 en de Xbox One.

Battlefield 4 voorbij, maar battlefield 5 hopelijk om de hoek! Wat denken jullie dat de nieuwe Battlefield gaat worden?

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek