Geen Nintendo NX op E3 2016

Geen NX op E3

Nope. Nintendo zal komende E3 niets van de NX laten zien, iets wat iedereen natuurlijk wel verwacht had. Het eerste NX nieuws bleek dat de console in maart 2017 wordt uitgebracht maar zal later dit jaar pas onthuld worden. Daarentegen zal de nieuwe The Legend of Zelda in het middelpunt van de belangstelling staan bij Nintendo op de E3.

De nieuwe Zelda game die in 2017 zal uitkomen verschijnt tegelijkertijd op de Wii U als op de nieuwe console van Nintendo die op dit moment nog codenaam ‘NX’ draagt. Dat de console in 2017 het licht laat zien is dus wel al duidelijk, maar we mogen hem in juni nog niet bekijken. Wanneer dan wel?

Binnenkort zal er meer informatie over de complete E3 planning van Nintendo worden vrijgegeven, zodra de teleurstelling bij de fans een beetje gezakt is. Wel zal de nieuwe Zelda game al bespeelbaar zijn op de beursvloer van de E3, maar dan wel op de Wii U uiteraard.

Verder heeft Nintendo laten weten dat Miitomo een groot succes is en dat de volgende twee mobiele apps van Nintendo gebaseerd zijn op de bekende games van Fire Emblem en Animal Crossing. Beide apps zouden in herfst uit moeten komen en Nintendo doet stinkend haar best om de Fire Emblem app toegankelijker te maken voor nieuwkomers dan de games, zonder het RPG element te verliezen. In tegenstelling tot Miitomo zullen de volgende twee apps meer game-achtig zijn en kun je ze beter vergelijken met een game van de 3DS dan een app voor je smartphone. Animal Crossing zou daarentegen kunnen werken met de verschillende games uit de serie op de gamesystemen, meer informatie hierover volgt als de release dichterbij is.

Als klap op de vuurpijl kun je nu in de Nintendo Humble Bundle een aantal 3DS en Wii U games binnenhalen voor een spotprijsje!

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek