Geen single-player in Black Ops 4, maar Battle Royale?

Call of Duty: Black Ops 4

Er gaan geruchten de rondte dat Call of Duty: Black Ops 4 geen single-player campaign zal bevatten, maar een Battle Royale mode. Black Ops 4 zal daarmee de eerste Call of Duty game zijn die de traditionele single-player afsnijd van de franchise.

De informatie zou afkomstig zijn van een bron die op de hoogte is van de ontwikkeling van Call of Duty: Black Ops 4 en de huidige status van het project. Activision heeft onlangs gereageerd met: “We don’t comment on rumor and speculation. We look forward to revealing Black Ops 4 on May 17th.” Black Ops 4 wordt op 17 mei onthuld tijdens een evenement. De game staat gepland voor een wereldwijde release op 12 oktober voor Playstation 4, Xbox One en Windows PC.

Het gemis van een single-player campaign wordt volgens Charlie Intel opgevuld door een Battle Royale mode. Deze mode wordt vermoedelijk ontwikkeld door Raven Software terwijl Treyarch al hun krachten bundelen om de multiplayer en co-op zombie mode zo fijn als mogelijk uit te werken.

Geloof het of niet maar eerder dit jaar heeft een analist aangegeven dat Activision duidelijk op de hoogte is van de populariteit van Battle Royale games en daarmee een voorspelling maakte dat deze genre ooit zal gaan verschijnen binnen de Call of Duty franchise.

Een Call of Duty zonder single-player campaign. Zie jij het zitten? Ben jij één van de weinige CoD spelers die netjes ieder jaar de campaign door speelt, of spring je net als de meeste direct in de multiplayer?

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek