Geen Virtual Console voor Nintendo Switch

virtual console

Na de recente aankondiging van Nintendo Switch Online ontstonden er vragen omtrent overige titels van Nintendo consoles. Gaan deze ook verschijnen voor de Nintendo Switch, losstaand van de online service? Het antwoord op die vraag is: nee.

In een statement naar Gamespot heeft Nintendo het volgende gemeld:

“There are currently no plans to bring classic games together under the Virtual Console banner as has been done on other Nintendo systems.”

De Nintendo Wii U en 3DS maken beide gebruik van de Virtual Console. Via deze weg is het mogelijk om eerdere Nintendo games van de NES en SNES te komen in de e-Shop en te spelen op de 3DS of Wii U. In plaats van Virtual Console kunnen Nintendo Switch spelers van september 2018 aan de slag met NES games op de Switch door een abonnement af te sluiten. Gisteren hebben wij hier meer informatie over gedeeld.

Spelers kunnen dankzij het abonnement gebruik maken van 20 NES games tijdens de lancering van het programma. Naderhand zullen er meer titels worden toegevoegd. Deze titels zullen niet los verkrijgbaar zijn via de e-Shop.

Waarschijnlijk geen Gamecube games op de Switch dus, houden we de hoop toch er in? Wat vind jij van deze beslissing van Nintendo? 

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek