Geralt van The Witcher op postzegels in Polen

the witcher postzegel geralt

The Witcher serie – de boeken, de games, de posters en alle andere media – zijn een grote trots in Polen. En terecht, want de gameserie is een van de beste RPG’s ooit gemaakt. Om deze trots uit te dragen, en The Witcher te honoreren, verschijnt Geralt op een postzegel in Polen!

Terwijl wij nog steeds naar een tulp of het hoofd van WimLex zitten te kijken op onze postzegels, mogen de Polen genieten van Geralt of Rivia! Geralt is de protagonist in de The Witcher serie, zowel in de boeken als in de games. Ook zal je als Geralt spelen in de singleplayer campaign van de opkomende kaartgame Gwent.

Het grote internationale succes van de serie heeft Geralt tot een Pools icoon gemaakt, en dat wordt gevierd met postzegels van zijn gezicht. De postzegels zijn door de postservice van de Poolse staat gemaakt (soort PostNL van Polen, dus) en is dus geen neppe fanmade onzin. Neen, deze zegels kunnen echt gebruikt worden om mail te versturen! Hoe cool ben je als je deze postzegels gebruikt om je vrienden uit te nodigen voor een LAN party (mocht het internet en mobiele telefoons niet bestaan dan)?

eBay

De vraag naar de postzegel is nu al groot en Geralts gezicht lijkt uit te groeien tot een collectible. De postzegels kosten omgerekend ongeveer €1,40 per stuk, maar op eBay worden ze al aangeboden voor hogere prijzen. Zo verkoopt deze eBayer de postzegel al voor bijna $8, wat omgerekend zo’n €7,17 is.

Wat vind jij van de postzegels? Zou zo’n idee wellicht mooi zijn voor Nederland? We zullen de mannen van Guerilla eens benaderen…

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek