Gerucht: 18 januari zal Battlefield V starten met micro transacties

soldier open beta

Op reddit dook een afbeelding op van een Amazon listing voor 6000 ‘Bcoins’. Deze worden als currency gebruikt in Battlefield V om cosmetische items aan te schaffen.

EA heeft al regelmatig onder vuur gelegen voor hun gebruik van micro transacties. In het verleden was dat vooral omdat deze gebruikt konden worden om diverse items en upgrades te kopen om een voordeel in de game te krijgen. Investeerde je dus veel, dan had je dus een betere kans om te winnen. Deze keer beperken deze micro transacties enkel tot de aanschaf van cosmetisch items. Denk hierbij o.a. aan kledingstukken en skins voor wapens. Deze keer zal er ook geen Premium Pass nodig zijn om DLC te verkrijgen. Alle downloadable content voor Battlefield V zal gratis te downloaden zijn voor elke speler.

micro transacties

De game bevat naast deze Bcoins ook Company Coins. Met deze munten kunnen wel skills en wapens worden vrijgespeeld. Deze zijn echter enkel te verdienen door te levelen en bepaalde doelen te halen. Deze zijn ook te gebruiken om cosmetische items aan te schaffen.

De Amazon listing is inmiddels verdwenen. De prijzen voor de andere kaarten zijn naar verwachting als volgt: €5 voor 500 Bcoins, €10 voor 1050 Bcoinc, en €20 voor 2100 Bcoins.

micro transacties

Gerelateerde berichten

Tags

Over: Lars JJ

Gamer in hart en nieren sinds 1991. Ik werd 9 jaar en er kwam in NES in huis. Twee jaar later kwam ik in aanraking met PC en vanaf dat moment was dat ook mijn platform of choice. De afgelopen jaren ben ik wel weer steeds vaker op de bank te vinden met een Xbox controller in mijn handen. Command & Conquer, Forza, Half Life en Metal Gear zijn mijn favoriete franchises.

Dit vind je misschien ook leuk...

dé Luisterhoek