Gerucht: AMD 16 core Ryzen CPU 3.1ghz tot 3.6Ghz

Ryzen AMD

Geruchten doken eerder deze week op van een 16 core / 32-thread Ryzen processor op weg naar de consumenten markt. In die tijd werd gemeld dat de chip op 2,4 GHz zou draaien tot 2,8 GHz, al is er een nieuw gerucht wijzend op veel sneller kloksnelheid.

Volgens TechPowerUp, zijn er meldingen van samples met een 3.1GHz base kloksnelheid en een 3,6 GHz frequentie boost. Ervan uitgaande dat dit waar is, de onaangekondigde deel wordt veel interessanter, in plaats door op te vallen als de enige Ryzen chip langzamer dan 3GHz.
Wanneer je te maken hebt met zoveel cores en threads, worden dekloksnelheden vaak aan de zijkant gehouden ten opzichte van werksnelheid die zwaar worden gethread. Echter, als deze chip het antwoord is van AMD aan Intel’s Haswell-E en Broadwell-E delen, kan het moeilijk zijn om een ​​alternatieve CPU te pitchen met base en turbo klokken in de 2 GHz bereik. Het lijkt er nu op dat dat er geen zorgen voor hoeven te hebben.

De 16-core chip in kwestie wordt gezegd dat een cut-versie is van Naples, hetgeen een versterkte versie is van Ryzen voor de server markt. Er wordt gezegd dat het aankomende deel een nieuwe socket en X399 chipset met quad-channel geheugen ondersteuning wordt voorzien. Het zou het antwoord van AMD zijn aan Intel’s X99 platform, en op een vergelijkbare manier zou deze elementen worden geleend uit de workstation / server-platform.

Hoewel het niet officieel, maar als AMD aan het creëren is van een nieuw platform, is het moeilijk om voor te stellen dat het slechts één processor wordt. En als dat het geval is, is het niet ondenkbaar dat AMD 12-core zou gaan vrijgeven, of ze gaan in een andere richting, CPU’s met meer dan 16 cores.
Als de geruchten waar blijken, verwachten we dan ook de 64 PCIe Gen3 lanes CPU. Dat opent de deuren voor een aantal zeer interessante workstations, dat is misschien wel de beste plek voor dit soort systeem. Het zou zeker een slag kunnen slaan in de workstation markt van Intel.

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek