Gerucht: Geen turn-based combat in Pokémon Switch

Pokémon Nintendo Switch

De eerste set aan geruchten voor de Pokémon game die in ontwikkeling is voor de Nintendo Switch zijn aangekomen en een aantal van deze geruchten zijn verassend. De game zou namelijk gebruik maken van real-time combat.

De geruchten zijn afkomstig van PokeJungle. De Chinese groep die eerder al uitlekte dat Team Rainbow Rocket aanwezig zou zijn in Ultra Sun en Ultra Moon. De bron is dus niet geheel onbetrouwbaar. Volgens deze bron zal er gebruik worden gemaakt van een versimpelde real-time combat die te vergelijken is met de combat uit Digimon World.

Het invoeren van een real-time combat systeem zal de formule van de Pokémon RPG volledig omgooien. De serie maakt nu nog steeds gebruik van het turn-based combat systeem die de afgelopen 20 jaar zo goed als onveranderd is gebleven.\

pokemon switch

Verder zou de script voor de game al volledig zijn vertaald naar Chinees, wat een beetje de voortgang van de game aangeeft. Daarnaast zullen er geen nieuwe Mega Evolutions worden toegevoegd aan de game, maar is het niet duidelijk of deze evolutions in Pokémon Switch zijn inbegrepen.

Z-moves keren in ieder geval wel terug en waarschijnlijk zal je deze met behulp van bewegingen met Joy-Cons uitvoeren. Dit geldt overigens ook voor het nieuwe gevecht-systeem in Pokémon Switch

De regio waar Pokémon Switch zich in afspeelt zou gebaseerd zijn op Italië of Spanje. Ook dit klinkt niet heel ongeloofwaardig. Eerder zagen we namelijk dat de regio uit (ultra) Sun en Moon gebaseerd is op Hawaii en de regio uit X en Y is gebaseerd op Frankrijk.

Pokémon voor de Nintendo Switch zou volgens PokeJungle verschijnen tegen het einde van 2018 of in 2019.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek