Gerucht: de Nintendo NX controller

Nintendo NX Controller

Dat er een nieuw apparaat uitkomt van Nintendo is al een tijdje duidelijk. Wat het apparaat precies is, dat weet alleen het bedrijf zelf. Wel zijn er de afgelopen tijd wat geruchten de wereld in geslingerd over de controller van de nieuwe Nintendo NX.

Gisteren is er een foto gelekt waar misschien wel de nieuwste controller te zien is van wat het nieuwste apparaat ook mag zijn. Het schijnt hier te gaan om de controller voor de development units van de NX, dus het design kan nog aangepast worden.

Het volgende is gezegd over de controller:

  • Only the upper ‘nubs’ of the sticks move. The bottom part is static (kind of like the circle pad, but it moves along the bottom ‘sphere’.
  • The rollers on the top feel and look pretty much identical to a mouse scroll-wheel. Though I do don’t believe this will be the final design.
  • Haptic feedback is feels like Apples ‘taptic’ engine. Not like regular rumble.
  • 3.5mm headphone jack on the bottom.
Daarnaast weten we dus dat er ook een scherm zit in de controller. De Editor-In-Chief van Game Informer, Andy McNamara, had ook wat te zeggen toen de afbeelding uitkwam:
Nintendo NX
GeHnlMZ
Het lijkt er dus op dat we steeds meer te weten komen over wat nu precies de Nintendo NX is. Natuurlijk weten we het allemaal pas zeker wanneer hij officieel wordt getoond door Nintendo. Maar tot die tijd hebben we dus gelukkig wel de geruchten waar we over kunnen praten. Het is duidelijk dat de NX eraan komt. De vraag is nu alleen wanneer dit precies gaat zijn.
Ook onderstaande afbeelding toont het nieuwste gerucht van de NX geruchtenmolen. Je kunt het scherm zien, de knoppen en de jackplug:
Nintendo NX
Nintendo NX

Wat vind jij van de afbeeldingen van de controller van de Nintendo NX? Ben jij van de geruchten of wacht je liever tot het officieel is voor dat jij je mening erover geeft? Laat het ons weten!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek