Gerucht: Nintendo vraagt nieuw patent aan

nintendo logo

Gebruikers van het internetforum NeoGAF zijn erachter gekomen dat Nintendo patent aan heeft gevraagd voor een nieuwe console, heel opmerkelijk aan deze aanvraag is dat het gaat om een console zonder optische disc-drive. Je kan er dus geen fysieke spellen in stoppen.

Dus… Deze console van Nintendo komt zonder een optische disc-drive en of programmatuur die informatie/data van een fysieke schijf kan aflezen, dat betekent dus dat spellen alleen digitaal gedownload kunnen gaan worden. Net als bij de Wii U zal deze console een gamepad krijgen met een ‘ display-unit’  erin.

Het apparaat zou een interne harde schijf bevatten waarop programma’s en data opgeslagen kunnen worden, een communicatie-eenheid die via het netwerk informatie verstuurd of ophaalt en een processor die gegevens vanaf de harde schijf kan laden.

patent nintendo

Klik op de afbeelding voor een betere weergaven.

Als ik dit zo lees dan komen bij mij een beetje de herinneringen van de PSP Go naar boven, het idee was heel mooi. een strak afgewerkte compacte PSP waar je alleen de spellen digitaal kon downloaden, er passen geen UMD’s in. Echter sloeg dit totaal niet aan op de markt. Sony bedacht een aantal dingen om het product te promoten, waaronder gratis games. Zelfs dit mocht niet baten.
Zou het Nintendo dan wel lukken om een ‘budget’ versie van de console op de markt te brengen die wel aanslaat? De Wii U is immers niet eens zo heel duur vergelijken met de concurrerende consoles.

Zou het hier gaan om een Nintendo Wii U Go? Een slim versie van de Wii u? De nieuwe console waar Nintendo het eerder over heeft gehad die met de codenaam ‘NX’ de rondte gaat? Wij weten het niet.

Nintendo heeft zelf nog niet op het patent gereageerd.

Waar denken jullie dat dit patent over gaat? De ‘NX’ console van Nintendo, een nieuwe Wii U, of totaal iets anders? Laat het weten in de reacties.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek