Gespeeld: Call of Duty: Black Ops 3 Beta

blops 3

Call of Duty deel weet ik veel, meer dan 20 ondertussen? Ik ben de tel kwijt geraakt, maar ik heb de Beta mogen spelen voor het volgende deel en deze beviel me iets meer dan de vorige twee delen die uit gekomen zijn. Ik ga hier even mijn meningen de vrije loop geven, dus lees snel verder. Of niet.

Nadat mijn PlayStation meer dan 30 uur heeft zitten downloaden kon ik eindelijk een kijkje nemen naar de nieuwe Call of Duty, en sjonge jonge jonge wat is het ruk. Ik heb tot en met Call of Duty: Black Ops II ieder jaar vrolijk mee gedaan met de franchise, maar toen Ghosts uit kwam ging mijn gezicht scheef staan. Wat hebben ze in godsnaam gedaan met die bullet damage? Ben ik nu een soldaat in een futuristisch harnas of hebben ze me ingewikkeld in papier-maché?

De visuals zien er niet uit, ook al is het allemaal futuristisch, het lijkt alsof ze niet eens hebben geprobeerd om het er echt uit te laten zien. De wapens zien er lomp en onhandig uit, en dat terwijl je in dit deel wel veel meer kan bewegen. Over een muur rennen en springen alsof je een pogostick onder je kont hebt, en dat allemaal met die lompe wapens in je handen. De wapens klinken stuk voor stuk alsof je een variant van een vol automatische nietmachine in je handen hebt, niet fijn om aan te horen.

blops3

Stoere foto van Miley Cyrus

Over naar de gameplay, hier ben ik zelf iets positiever over. De eerste paar rondes speelde moeilijk weg, ik ging alleen maar dood en kon maar niet wennen aan dat ik nu ook in de lucht moest kijken of er nergens iemand voorbij kwam vliegen. Na een drietal potjes trok ik mijn stoute schoenen aan en begon een beetje kont te schoppen, al  het tweede potje behaalde ik een score van 36 kills op 20 deaths, niet heel spectaculair, maar zonder enige inspanning vind ik dit toch wel knap.

Nu bleef ik door spelen en kwam er achter dat 36 kills eigenlijk geen ruk voor stelt, door de snelle speelstijl en hogere bullet damage is het makkelijker om in een korte periode heel veel lood in al die sprinkhanen te pompen. Ook de kills werden hoger, en ging minder snel dood omdat ik langzaam aan wende aan de speelstijl van deze Call of Duty.

Zelf blijf ik erbij dat Call of Duty: Modern Warfare, een van de beste in zijn serie blijft. Al is dit deel al een grote vooruitgang op de vorige twee delen, wat ik ook had gehoopt.

BO3

Hebben jullie de Beta al gespeeld? Zo ja, wat vinden jullie er van? Wat vinden jullie van de evolutie van Call of Duty in het algemeen?

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek