Gespeeld: De Beta van Life is Feudal: MMO

Life is Feudal MMo

Life is Feudal: MMO is misschien wel dé game waar second-life Habbo fanaten met een voorliefde voor de middeleeuwen op hebben gewacht. De game bestaat uit een community die samen moet werken om grote rijkdommen op te zetten. Hoe groter, hoe beter, maar hier komt een hoop planning bij kijken.

Het eerste wat mij opviel toen ik het spel opstarten was dat de tutorial niet heel erg duidelijk was. Er werd wel verteld wat je moest doen, maar zodra ik dit probeerde te doen lukte het niet. Het bleek dat ik in de spawn-area geen bomen mocht omhakken. Gelukkig is de community in de game (tijdens de gesloten beta) heel erg behulpzaam en krijg je binnen no-time reactie op jouw brandende vragen.

De game voelt aan als menig andere survival game waarbij je je eigen shelter moet bouwen en spullen moet verzamelen om te overleven. Dat is bij deze game zeker het geval, maar komen er meer aspecten bij kijken dan alleen overleven. De game spoort jou aan om dit in een groep te doen, hoe groter hoe beter want dan zal je je koninkrijk namelijk ook groter kunnen maken.

Het is daarbij de bedoeling dat je rollen verdeeld over de spelers waarbij iedereen zich focust op een bepaald onderdeel om samen een sterke samenleving neer te zetten. Iemand dient als bakker, terwijl een andere speler juist kiest om smid te worden. Het ene sluit het andere niet uit, maar hierdoor bouw je wel sneller een goede samenwerking op.

Alhoewel het in het begin wat lastig is om je ergens bij toe te voegen is het niet onmogelijk om de game in je eentje te spelen, maar wordt het wel afgeraden. Als je een onzeker gevoel hebt is het ‘t beste om de game samen met vrienden te starten en zo langzaam uit te breiden door nieuwe mensen toe te voegen aan jouw clubje.

LIFmmo

Hoe dit naderhand allemaal in werking zal gaan weet ik nog niet, ik heb de beta maar tijdelijk kunnen spelen waardoor vele dingen nog een raadsel zijn, waaronder de manier waarop deze koninkrijken en dergelijken precies tot stand komen.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek