Gespeeld: Paladins Closed Beta

paladins game

De ontwikkelaars van het onlangs vrij bekende MOBA spel SMITE hebben sinds kort een beta opgezet van hun nieuwe game Paladins. Paladins is een team-based First Person shooter met een aantal unieke gameplay elementen zoals het card-level-up systeem. Bij elkaar blijven en samenwerken is hier de sleutel tot succes.

Ik heb een key voor de beta weten te bemachtigen en zal er nu het een en ander over vertellen! Laten we beginnen met de Characters in deze game.

In Paladins speel je champions, ja ik weet het, je speelt Champions maar de game heet Paladins. Maar goed, tot nu toe heb je keuze uit de volgende champions:

  • Ruckus: The Worst of Friends
  • Skye: The Twilight Assassin
  • Cassie: The Hunter’s Daughter
  • Fernando: The Self-Appointed Knight
  • Grohk: The Lighnigh Orc
  • Pip: The Fire Thief
  • Barik: The Ruins Raider

Iedere champion heeft zijn eigen abilities en ook eigen kaarten. Deze kaarten kunnen de abilities versterken door de duur, afstand en kracht te vergroten of door verschillende effects eraan toe te voegen. Iedere keer wanneer je in het spel een level omhoog gaat kan je uit drie willekeurige kaarten uit je deck één kaart kiezen. Hoe hoger jouw level is, hoe beter de kaarten kunnen zijn. Er zijn namelijk Common, Rare, Epic en Legendary kaarten. Vanaf een bepaald level zul je sommige kaarten pas kunnen trekken zodat je niet op level 2 al een legendary kaart in kunt zetten.

Deze kaarten kun je uit kisten krijgen die je verdient door bijvoorbeeld rank up te gaan in Paladins, vervolgens kan je drie van dezelfde kaarten opofferen om een kaart van hoger kwaliteit te craften. drie common kaarten maken één rare kaart dus. Vervolgens kan jij in jouw deck builder allemaal kaarten uit kiezen die jij in het spel wilt gaan gebruiken. De deck builder is op dit moment nog niet functioneel in de beta, dus heb dit helaas nog niet kunnen bekijken. Wel zal dit zorgen voor een zeer gevarieerde gameplay. Zo zullen er verschillende builds van de champions gebruikt kunnen worden voor verschillende gamemodi en speelstrategieën.

Zo ziet Paladins eruit in de beta:

In deze gamemode moet je een punt op de map veroveren, waarna er een gevechtsvoertuig wordt ingezet voor het team die het eerste dit punt heeft veroverd. Dit voertuig zal zijn weg banen naar de vijandelijke basis, deze moet door 3 poorten heen boren voordat de game afgelopen is. Persoonlijk vind ik dat dit voertuig op dit moment nog erg snel en sterk is, het is bijna niet te voorkomen om een poort te redden nadat er een voertuig is opgeroepen. Of dit nog wordt aangepast is niet duidelijk, het is nog maar een beta, dus er zullen wellicht een aantal dingen gaan veranderen. Een kaart kiezen nadat je een level omhoog gaat is ook een beetje vervelend omdat dit jouw hele scherm in gebruik zal nemen. Je moet dus ergens rustig gaan staan om jouw kaart te kiezen, doe je dit in een gevecht dan ben je zeker weten dood. Het zou handig kunnen zijn om deze kaarten bijvoorbeeld ergens in het klein met leesbare tekst weer te geven en deze zou kunnen kiezen met een toets als f1, f2 en f3. Maar zoals gezegd, het is nog maar een beta en er zullen dus wellicht nog veranderingen plaatsvinden!

Heb jij Paladins al gespeeld? Laat ons weten wat jij er tot nu toe van vind!

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek