Gespeeld: Rainbow Six Siege beta

Regenboog zes siege

De Tom Clancy game die op dit moment veel aandacht krijgt omdat de beta in volle gang is op dit moment is natuurlijk Rainbow Six Siege. De beta duurde oorspronkelijk tot 28 september, maar is tot 1 oktober verlengt. Ik heb de beta ook even mogen uit proberen en zal nu even mijn ervaringen delen met jullie.

Ik word een beetje misselijk van al die verschillende game platformen op mijn pc. Steam, Origin, GoG en nu ook nog eens U-play. Eerlijk waar had ik geen flauw idee dat er een U-play app was waarmee je dus net als bij Steam games kan kopen en spelen. Ik kreeg de beta key voor Rainbow Six Siege in mijn mailbox en ging op zoek naar de plek om deze te downloaden. Na een dikke 20 minuten speuren op het internet kwam ik erachter dat er een U-play app was, waar ik de code moest invullen om de beta te spelen. Nu heb ik dus vier platformen op mijn pc waar ik games vanaf kan lanceren, vrienden op moet toevoegen en moet onthouden welke game ik voor welk platform ik heb gekocht.

Dan nu eindelijk over naar de beta!
Het menu zag er in eerste opzicht strak uit, natuurlijk is het nog maar een beta en zullen er wellicht allemaal dingen aan toegevoegd kunnen worden. Ik heb helaas nog geen kans gekregen om een ander character te spelen naast de recruit waar je mee begint, maar zelfs met de recruit beviel de gameplay me wel.

Ten eerste was het omschakelen van mijn run and gunning strategie die ik toepas in Battlefield even wennen, ik probeerde om met mijn C4 een muur weg te blazen en naar binnen te rennen als Rambo en iedereen in 5 seconden weg te vegen met een MP7. Toen ik de C4 op de muur plakte zag ik al helemaal voor me hoe ik de MVP van de match werd door iedereen na de eerste 30 seconden om te maaien. Dat eerste gedeelte is gelukt! De muur was compleet verdwenen, maar toen ik een naar binnen wilde wandelen werd ik door een klein gaatje in de muur weggeblazen door een shotgun. Misschien had ik een nieuwe strategie nodig?

De volgende match besloot ik om via het dak met een grapel naar binnen te sluipen, dit pakte een stuk beter uit dan mijn vorige tactiek. Dit maal had ik maar liefst drie kills voordat ik zelf de vloer mocht kussen. Al spelend begin je door te krijgen dat deze fps een heel andere speelstijl heeft als Call of Duty of Battlefield, er zijn dan ook geen hitmarkers en geen minimap. Goed opletten, goed luisteren en je ogen openhouden dus.

Het gebruiken van de gadgets is leuk, alleen snap ik nog niet helemaal het nut van de prikkeldraad. Ik heb niet echt het gevoel dat het me veel hindert als ik er doorheen loop, daarnaast heb je meestal niet genoeg tijd om een 180 te maken en snel weg te sprinten. Ook vind ik het jammer dat je oneindig vaak de deuren kunt blokkeren met houten planken die je zomaar even uit je broekzak weet te halen.

Het is een leuk spel waar je zeker goed moet samenwerken met jouw team om je kans op overwinning te vergroten, communicatie en aanwijzingen geven aan je teammates is hier de sleutel tot succes. Persoonlijk ben ik alleen van mening dat het niet de €60,- waard is. Het is een tof spel, maar ik zal hier niet uren achter elkaar dag in dag uit van kunnen genieten zoals ik dat bij Battlefield bijvoorbeeld wel doe.

Rainbow Six Siege zal op 1 december verkrijgbaar zijn voor PlayStation 4, Xbox One en PC.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek