Ghost Recon Widlands Beta, zijn we geïnteresseerd?

Wildlands

We hebben de gesloten en open beta mogen spelen van Ghost Recon Wildlands. De eerste indrukken van de game zijn binnen, ook wat wij mogen verwachten van de volledige game is een beetje aan het licht gekomen. Een interessante setting met coole gameplay en opties, maar iets te veel Far Cry terwijl we hoopte op The Division?

Laten we met een mooi begin starten en aan het licht brengen wat deze game in de beta al erg goed doet en waar ikzelf erg naar uit kijk in Wildlands.

Ja, graag

De game oogt mooi, alhoewel de personages soms wat goofy uitzien is de omgeving werkelijk schitterend en heb ik hier niets op aan te merken. Zelf ben ik een enorme fan van de Fallen Angel statue in de game. Iets wat ik erg heb gemist in The Division is de stealth mogelijkheden. Als het aankomt op een groot oppervlakte met veel vijanden en veel vrijheid kies ik het liefste voor de stille aanpak. Iedereen omver maaien of mijn doel bereiken zonder ook maar iemand er van op de hoogte te brengen. Hier van heb ik ook genoten in Watch Dogs 2.

Na deze gedachte begon ik in mijn hoofd een beetje de game te schetsen als The Division, maar dan in een grote open wereld met stealth. Was dit een verkeerd beeld? Ja, enorm. Want de game speelt totaal niet zoals The Division, maar meer als Far Cry met wat diepere aandacht besteed aan gunplay. In het begin was ik een beetje teleur gesteld, maar zag al snel in dat mijn verwachting eigenlijk gebaseerd was op een gedachte in plaats van feiten.

Nadat ik me had neergelegd bij het feit dat het geen The Division in the Wild was ben ik de game gaan bewonderen voor als deze is. Je hebt grote open ruimtes die je kunt gebruiken naar je eigen wens en Ubisoft wilt de speler zoveel mogelijk vrijheid geven in hun games. Dit merken we steeds meer en het voelt steeds meer aan alsof de games van Ubisoft transformeren van een stormbaan naar een speeltuin.

Waar kijken we erg naar uit?

  • De open wereld bespelen
  • De gunplay
  • Co-op
  • Stealth gameplay

ghost recon wildlands

Nee, dankjewel

We hebben dus een mooie open wereld, goede gunplay, stealth gameplay en een algemene goede indruk en hoge verwachting van de game. Tuurlijk zijn er ook een hoop dingen waar we wat minder fan van zijn. De karakter creation is aan de karige kant. Dit vond ik ook al van The Division. Er zijn een tal aan opties, maar vreemd genoeg kan je aan het gezicht weinig aanpassen. Aangezien het een third-person game is hecht ik hier toch wat meer waarde aan dan aan een first-person game.

Alhoewel het de vrijheid enorm stimuleert vind ik de voertuigen jammer in deze game. Het voegt een enorm grote leegte toe die misschien wel vol zit met kleine ditjes en datjes, maar daar zit ik zelf eerlijk gezegd niet zo op te wachten. Het neemt iets weg van de actie in de game en zorgt er voor dat de gebieden misschien wat minder groot en awesome naar voren komen dan dat bedoeld werd. Dat is ook wat ik zo mooi vond in The Division.

Er zijn nog een hele hoop andere dingen waar ik een op of aanmerking aan heb, maar deze laten we even voor wat het is en in de review van de volledige game komen deze vast en zeker aan bod. We kijken uit naar Ghost Recon, laten we hopen dat de geheimen van de game en het succes nog verborgen zijn gebleven!

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek